Het datacenternetwerk is het connectiviteitsplatform voor al je servers en storage. De kwaliteit van je datacenternetwerk is in hoge mate bepalend voor de schaalbaarheid en de flexibiliteit van je (cloud-)datacenter. Dat maakt implementatie, beheer en onderhoud een uitdaging voor echte specialisten. Omdat deze vaak lastig te werven zijn, zien we steeds meer organisaties het beheer van hun cloud- en datacenternetwerken grotendeels automatiseren en daarna uitbesteden.

Cloud- en datacenternetwerken worden meestal gerealiseerd met Software Defined Networking (SDN). Door functionaliteit los te koppelen van de hardware en slimme software te gebruiken, kunnen we het netwerk makkelijk (her)configureren en monitoren. Ook kunnen we veel beheertaken automatiseren, omdat configuraties te standaardiseren zijn. Dit zorgt voor flexibiliteit, snelle innovatie en veiligheid. En het maakt beheer efficiënter.

Het automatiseren van handwerk maakt de kans op fouten kleiner en verhoogt dus de betrouwbaarheid van je netwerk. Omdat netwerkconfiguraties voortaan aan een app gekoppeld zijn en niet aan een specifiek stuk hardware, is het eenvoudig om applicaties te migreren van de private cloud naar de public cloud. Met microsegmentatie kan ook het beveiligingsniveau worden verhoogd, doordat applicaties van elkaar gescheiden worden binnen het datacenter van de organisatie.

Software Defined Networking maakt je datacenternetwerk veilig, betrouwbaar en makkelijk te beheren. Je vermindert de risico’s, terwijl je innovatie versnelt.

Onze Cloud & Datacenter Networking oplossingen

  • Gaia

    Beheer je infrastructuur met AI en neem afscheid van handmatig beheer. Maak ruimte voor innovatie, wees altijd up to date en beheer hybride en multi-cloud omgevingen.
    Ontdek GAIA
Axians sfeerbeeld, mannen in overleg in datacenter

Cloud & Datacenter Networking bij Axians

Bij Axians implementeren en beheren we cloud- en datacenternetwerken voor veel grote organisaties. Naast betrouwbaarheid en beschikbaarheid wordt daarbij de security-architectuur steeds belangrijker. Door SDN toe te passen maken we daarom datastromen binnen het datacenter inzichtelijk en voegen we software-based securityfuncties dynamisch toe aan het netwerk. Denk hierbij aan Next-gen Firewalls, Intrusion Detection en Malware Defense. Daarnaast verhogen we vaak de beschikbaarheid van het datacenter door toepassing van een Application Delivery Controller (ADC). Daarnaast helpen we organisaties natuurlijk met de overstap naar nieuwe manieren van netwerkbeheer. We kunnen het volledig beheer overnemen, maar we kunnen ook samen met jouw beheerders werken aan een optimaal presterend en veilig datacenternetwerk.

Hoe kunnen we je helpen?

Onze experts staan klaar om jou verder te helpen met jouw cloud & datacenter networking vraagstukken. Vul onderstaand formulier in en wij bekijken vrijblijven samen met jou de mogelijkheden voor je organisatie.