Belangrijk: einde van Exact Event Manager in zicht

De Exact Event Manager stelt je in staat om op een gemakkelijke manier bedrijfsprestaties te controleren en beheren. Het verlaagt bijvoorbeeld de werkdruk door handmatig werk te verminderen en de kans op het maken van fouten is kleiner. Met de End of Support status van de development software van de Exact Event Manager, is het einde van de tool echter in zicht. Wat houdt dit in en hoe kun jij je hierop bereiden?

Exact Event Manager is gebouwd met behulp van Microsoft technologie, namelijk Silverlight. Daarnaast maakt het gebruik van Internet Explorer voor de gebruikersinterface. Voor beide systemen is de einddatum verstreken of in zicht, wat impact heeft op de Exact Event Manager.

Sinds 12 oktober 2021 is Microsoft Silverlight officieel End of Support verklaard. Dit betekent dat deze niet langer ondersteund wordt en nieuwe installaties van software op basis van Silverlight niet meer mogelijk zijn. Daarnaast kon Silverlight enkel nog draaien op Internet Explorer 10 en 11, waarvan de eerste al langer niet meer ondersteund wordt en Internet Explorer 11 enkel nog ondersteund wordt tot 14 oktober 2025, samen met Windows 10.

Alternatieven voor Exact Event Manager

Doordat Microsoft Silverlight niet langer ondersteund wordt, is het niet meer mogelijk om nieuwe installaties van de Exact Event Manager te verrichten. Als je Exact Event Manager al in huis hebt kan er voorlopig wel nog gebruik van gemaakt worden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie richting de toekomst kan blijven profiteren van de handige functionaliteiten binnen de Exact Event Manager?

Als Exact partner met Gold status en met meer dan 25 jaar ervaring in het implementeren en optimaliseren van Exact Synergy en Globe helpen we jou een passend alternatief te vinden voor de functionaliteiten binnen de Exact Event Manager. We denken met je mee, kijken naar de al beschikbare middelen en begeleiden je in een mogelijke overstap zodat je business niet hoeft te lijden onder deze verandering.

Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Neem dan contact met ons op!