De ERP leverancier voor ICT en Zakelijke Dienstverleners

Niet alleen de software is belangrijk bij de keuze voor een ERP systeem. Ook de ERP leverancier speelt een enorm belangrijke rol. Maar hoe kies je nou de juiste leverancier voor jouw organisatie? Om dit duidelijk te krijgen is het belangrijk om te weten dat een ERP leverancier meer is dan alleen een verkoper. Na de levering van een ERP systeem is het namelijk niet afgelopen. Je hebt een partner nodig, een partij waar je een langdurige samenwerking mee aan gaat. Het is dus belangrijk dat de ERP leverancier deze rol kan vervullen. Het probleem zit hem dus niet in het vinden van een leverancier van jouw softwarepakket, want die zijn er genoeg. De moeilijkheid zit hem uiteindelijk in het vinden van de juiste ERP leverancier met kennis van jouw branche.

Branche

Eén van de belangrijkste punten bij de keuze voor een ERP leverancier is dat zij de branche snappen waarin jij werkzaam bent. Met ERP worden jouw bedrijfsprocessen namelijk geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Niets belangrijker dus dan dat de ERP leverancier deze processen snapt. Alleen dan kan er software ontwikkeld worden die jouw bedrijf echt verder helpt en ontzorgt.

Kennis

Wellicht klinkt het cliché, maar kennis is één van de belangrijkste succesfactoren bij een ERP implementatie. Een ERP leverancier zonder goede implementatiemethodiek en zonder deskundige consultants gaat een implementatie niet succesvol afronden. Oriënteer dus goed naar vergelijkbare projecten van de verschillende ERP leveranciers die je onderzoekt.

Complexiteit

Kies niet alleen een ERP leverancier die aansluit bij de branche waarin je werkzaam bent, maar ook een leverancier die de complexiteit van jouw project en bedrijfsgrootte aan kan. Een partner die soortgelijke implementaties heeft meegemaakt en al de nodige ervaring heeft opgedaan, kan makkelijker de weg vinden in complexe software implementaties.

Samenwerking en ondersteuning

Een ERP leverancier kies je niet alleen voor de implementatie. Support en onderhoud is net zo belangrijk. Kies voor een ERP leverancier die je voorziet van gedegen advies en zich opstelt als partner. Het ERP systeem is een ontzettend belangrijk onderdeel van jouw bedrijfsvoering. Kies dus ook een partij die in staat is flexibel te acteren en snel support kan bieden wanneer nodig.

360 graden inzicht met Axians als ERP leverancier

Wat maakt Axians uniek als ERP leverancier? Wij implementeren software waarmee je écht efficiënt kan samenwerken. Dus geen aparte systemen voor sales, HR en services: alles vindt plaats in één systeem. Zo heb jij altijd inzicht in wat je collega’s bezighoudt, waardoor je snel en effectief met ze kunt schakelen. 360 graden inzicht: dat creëren wij binnen jouw organisatie. We gebruiken hiervoor het ERP systeem van Exact – Exact Synergy & Globe – als basis. Dit systeem stelt jou in staat om efficiënter samen te werken om zo je ambities te realiseren.

Automatisering met slimme add-ons en procesoplossingen

Axians heeft door de jaren heen verschillende add-ons ontworpen om Exact Synergy nóg flexibeler te maken. In samenwerking met onze klanten hebben we gekeken waar de basis van Exact nog versterkt kon worden en daar stappen in gezet. Zo weten we dat ze echt van toegevoegde waarde zijn in de praktijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de optimalisatie van HR- of facturatieprocessen, maar ook de sales en IT Servicemanagement processen hebben we onder de loep genomen. Allemaal om onze klanten optimaal te ontzorgen met slimme software. Als ERP leverancier regelen we niet alleen de software, maar denken we ook mee over de koers van de toekomst. Welk sausje je ook maar nodig hebt voor je (bestaande) Exact omgeving: bij Axians helpen wij je met het realiseren van jouw ambities.

Aan de slag met ERP software

Ben jij benieuwd wat Axians als ERP leverancier voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier voor een vrijblijvend oriënterend gesprek:


In 9 stappen voorbereid op een ERP implementatieZoals het gezegde luidt: een goede voorbereiding is het halve werk. Dat gaat zeker ook op voor een ERP implementatie. Als ervaren kennispartner vertellen we je in 9 stappen hoe jij jezelf én de organisatie goed kan voorbereiden!Download de whitepaper