Neem contact op
Bel mij terug

Onze visie

De wereld verandert in een razend tempo en datahoeveelheden nemen exponentieel toe. Axians neemt bedrijven aan de hand in de complexe wereld van big data, predictive analytics, visualisatie en (financial) reporting. Wij weten als geen ander hoe je jouw bedrijf moet organiseren om het maximale rendement uit alle beschikbare data te halen.

Nieuwe spelregels

Bedrijven hebben steeds meer data beschikbaar om te analyseren. Data binnen de organisatie, maar ook data in externe gegevensbronnen. Gestructureerde data en data in de vorm van tekst, beelden, video etc. Steeds meer apparaten en sensoren genereren in een enorm tempo data. In al die data liggen trends en verbanden verborgen die kunnen helpen om betere beslissingen te nemen, nieuwe inzichten te krijgen en sneller op kansen en bedreigingen in te spelen. Van levensbelang in een wereld waarin razendsnel nieuwe verdienmodellen ontstaan en het risico altijd op de loer ligt dat baanbrekende nieuwkomers de spelregels volledig veranderen. Terwijl aan de andere kant de eisen voor data governance steeds strenger worden. Informatie moet wel betrouwbaar, herleidbaar zijn en goed geautoriseerd.

Data als motor

Wij maken (big) data de motor van jouw bedrijfsprocessen. We zetten data in het hart van je organisatie en helpen je om die data slim te integreren en analyseren, bijvoorbeeld met krachtige visualisaties. We helpen je niet alleen met een strategische visie op datagedreven werken, we nemen je ook aan de hand bij de vertaling naar een roadmap om die visie te operationaliseren. Bovendien kunnen we je precies vertellen welke organisatorische veranderingen je moet doorvoeren om als bedrijf altijd bovenop de actualiteit te zitten. Dit zorgt voor het inzicht dat je nodig hebt om continu mee te bewegen met de wereld om je heen en grip te krijgen op de toekomst. Zo kom je trends en verbanden op het spoor waar je op kunt inhaken.

Onafhankelijk van technologie

Niemand wil voor eeuwig vast zitten aan de technologische keuzes van vandaag. Je wilt de kansen die nieuwe technologie biedt immers optimaal kunnen benutten. De oplossingen van Axians zijn altijd flexibel uitbreidbaar en onafhankelijk van technologie. Wil je in een later stadium switchen van database of ETL leverancier? Wil je geheel of gedeeltelijk migreren naar de cloud? Of wil je de mogelijkheden van nieuwe analyse en visualisatie software benutten? Wij zorgen dat het eenvoudig kan. Want we zetten data in het hart van je organisatie, niet de technologie.

Waarde uit data

Met alleen data organiseren en beschikbaar stellen ben je er niet. Axians helpt daarom de gebruikers in jouw organisatie om meer in hun data te ontdekken en verbanden en trends beter te begrijpen. Zonder hulp van IT experts. Wij zorgen ervoor dat data de ruimte krijgt om de verhalen te vertellen die erin verborgen liggen. Goed combineren, analyseren en visualiseren van data helpt om patronen te herkennen en slimme beslissingen te nemen.

Centraal organiseren

Data governance is belangrijker dan ooit. Ons startpunt is dan ook altijd de organisatie van jouw data en metadata. Vervolgens automatiseren we je volledige datahuishouding, zoveel als maar enigszins kan. Waar informatie zich ook bevindt, het is altijd duidelijk waar de onderliggende data vandaan komen, wie de eigenaar is en welke bewerkingen ze hebben ondergaan. Zo beschik je altijd over correcte, betrouwbare en veilige informatie.