Neem contact op
Bel mij terug

Chalk Talk – SQL niet geschikt voor big data? Toch wel!

Ontdek in 45 minuten de wereld van SQL en big data!

Vaak wordt er gedacht dat SQL niet geschikt is voor big data oplossingen. Maar de ontwikkeling van de technologie neemt de laatste jaren juist een vlucht. Analytische SQL-databaseservers als Aster, SnowflakeDB en Edge Intelligence zijn juist uitermate geschikt voor het analyseren van big data. Met NewSQL-producten, waaronder Clustrix en VoltDB, kunnen enorm snelle en omvangrijke transactionele systemen ontwikkeld worden. En GPU-databases als BlazingDB, MapD en Kinetica, zijn in staat om zeer complexe analytics op enorme hoeveelheden gegevens snel uit te voeren.

Daarnaast wordt SQL ook steeds vaker gecombineerd met Hadoop. Door de sterke concurrentie in de markt neemt het aantal SQL-on-Hadoop-oplossingen snel toe. Zo creëert het nieuwe Hadoop file system Kudu allerlei nieuwe big data kansen voor SQL. En dan is er nog de ontwikkeling van de op SQL gebaseerde streaming databaseserver die real time analytics mogelijk maakt.

Tijdens deze Chalk Talk bespreekt Rick van der Lans de snel bewegende markt van nieuwe SQL-technologieën. Welke oplossingen zijn er voor het opslaan, verwerken en analyseren van big data? Op kritische wijze ontleedt Rick de use cases en voor- en nadelen van al deze SQL-toepassingen.