Neem contact op
Bel mij terug

Data governance – Het fundament voor datagedreven werken

Waarom dit eBook?

Data governance stoffig? Juist niet! Met goede spelregels wordt het zoeken, begrijpen en gebruiken van data eenvoudiger, efficiënter, effectiever, veiliger, waardevoller en ook gewoon leuker. Wie écht datagedreven wil werken, moet data governance en datamanagement serieus nemen en professioneel aanpakken. Niet met een big bang aanpak, maar in praktische en overzichtelijke stappen. Op basis van een goed masterplan met oog voor zowel beleid en processen als voor mensen en technologie. En in nauwe samenhang met de ontwikkeling van een nieuwe, moderne data-architectuur. Dit eBook legt uit hoe je dat aanpakt.

Wat je vindt in het eBook:

  1. Veel voorkomende datamanagement problemen
  2. Uitleg over data governance en datamanagement
  3. Een stapsgewijze aanpak voor implementatie

Over de auteurs

Allard Polderdijk is een allround data-architect. Hij helpt organisaties met hun organisatorische en technische datamanagement en data governance vraagstukken. Hij werkte aan diverse datamanagement vraagstukken bij grote bedrijven en voerde projecten uit met diverse technologieën, waaronder Oracle, Microsoft, SAP en Collibra.
Dagny Ravestein heeft al veel verschillende rollen ingevuld op het gebied van data warehousing en BI bij organisaties uit allerlei branches. Tegenwoordig inspireert ze organisaties om data als hun belangrijkste asset te zien en adviseert ze bedrijven over het inrichten en verbeteren van hun data governance.

Deel deze pagina