Neem contact op
Bel mij terug

Inventarisatie van gevoelige gegevens

Geschreven door Reitse Eskens U heeft een database met heel veel data. Maar welke data is nu privacy gevoelig? En welke kolommen in welke tabellen zouden beter beveiligd moeten worden? In de laatste versies van SQL Server Management Studio (SSMS) zijn hiervoor hulpmiddelen ingebouwd: Classify Data en Vulnerability Assessment. In dit blog laat onze BI Support Specialist zien hoe deze werken.
Lees meer

Data beveiliging met SQL Server

Geschreven door Reitse Eskens In dit blog gaan we dieper in op beveiligingsmogelijkheden die SQL Server biedt om de data zelf te beveiliging tegen onrechtmatig gebruik. Na het overzicht van de mogelijkheden volgt nog een matrix met de verschillende versies van SQL Server en welke vormen van beveiliging daarin aangeboden worden.
Lees meer

Wie kan bij mijn data?

Geschreven door Reitse Eskens In de huidige tijd van GDPR (of in Nederland, de AVG) is informatiebeveiliging een groot punt van aandacht. Voor de technici is het natuurlijk enorm interessant om snel een overzicht te kunnen maken van wie bij de data kunnen. In dit blog wordt ingegaan op de vraag hoe je snel een beeld krijgt van wat gebruikers mogen en kunnen zien op de database.
Lees meer