Stroomlijn je proces van offerte tot factuur

Met Quote 2 Cash heb je volledige controle over één van de belangrijkste processen van je bedrijfsvoering; het uitbrengen van de offerte, het winnen van de order en het foutloos leveren en vervolgens factureren aan de klant. Het perfect in lijn brengen van de verkoop-, project-, service- en financiële processen biedt enorme voordelen. Gebruikers van Quote 2 Cash ervaren een hogere klanttevredenheid en betere marges.

Quote 2 Cash begint bij het hebben van controle over het salesproces. Gebruik verkoopkansen om de sales funnel inzichtelijk te krijgen en geef aan in welke fase het verkoopproces zich bevindt zodat je weet wanneer welke opdracht gaat vallen. Met de ingebouwde offerte builder stel je snel en foutloos offertes samen. Het autorisatieproces zorgt, met behulp van workflow, dat op basis van bevoegdheden de juiste personen de offerte intern goedkeuren. Zo is elke uitgaande offerte een echte team prestatie.

Als de klant akkoord gaat met de offerte, worden automatisch de vervolg processen naar projecten, services en finance in gang gezet. Indien nodig wordt de contractadministratie bijgewerkt en voor de te leveren producten wordt de verkooporder en eventueel de inkooporder aangemaakt. Bij verkoop van dienstverlening worden er projecten aangemaakt op basis van de gemaakte afspraken in de offerte zodat uren kunnen worden geschreven en gefactureerd. Doordat gegevens en afspraken helemaal vooraan in het proces worden vastgelegd worden fouten op een later moment voorkomen en veel tijd bespaard.

De voordelen

  • Voorspelbaarheid – Anticipeer tijdig op de volgende grote opdracht! Gebruik verkoopkansen om de verkoop voorspelbaar te maken.
  • Samenwerking – Breek de onzichtbare muren tussen afdelingen af! Stimuleer de samenwerking door slimme processen.
  •  Klanttevredenheid – Overtref verwachtingen! Maak alleen afspraken die je waar kunt maken door met zijn allen na te denken over de inhoud.
  • Efficiency –  Voorkom dubbele invoer en fouten door slim gebruik te maken van workflows en business rules.

Meer informatie?

Meer weten over de mogelijkheden van Q2C  Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met je op.