Lagere onderhoudskosten met Enterprise Asset Management

23-01-2017 | Geschreven door Theo van de Beek

Jan-Willem van de Wetering, de productiemanager van XYZ B.V., stuift woedend het kantoor van onderhoudsmanager Gerrit Hogerwout binnen. Jan-Willem begint tegen Gerrit uit te varen: “De palleteerrobot is weer eens defect, nu staan mijn mensen handmatig dozen op pallets te stapelen en draait de lijn maar op halve snelheid. Weet je hoeveel dat per uur kost?”. Gerrit probeert rustig te blijven en zegt dat er een distributieketting gebroken is.

Lees meer

Small is the new Big

12-01-2017 | Artikel

De digitale revolutie biedt organisaties enorme kansen, maar voedt ook de onzekerheid. Zo bekijken veel organisaties de snelle opkomst van startups met argusogen. Hun kracht is dat zij organisatie en business model snel aanpassen. Bovendien koppelen ze deze flexibiliteit met diepgaande kennis van hun klanten.

Lees meer

The Innovation Battle: Business vs. IT

10-01-2017 | Artikel

Ieder bedrijf is eigenlijk een IT-bedrijf. Kernprocessen zijn steeds meer IT-gebaseerd en de huidige digitale mogelijkheden stimuleren de ontwikkeling van nieuwe business modellen. Toch hebben veel IT-afdelingen nog steeds primair een ondersteunende rol.

Lees meer

Fit for digital? Stop trendhugging, start doing!

03-01-2017 | Artikel

De traditionele aanpak van eerst uitgebreid overleg over de requirements en ontwikkeling via de watervalmethode, wordt links en recht in gehaald door hackatons. Ontwikkelaars en bedrijven slaan de handen ineen en experimenteren er samen op los. Ze bouwen een MVP en kijken dan of het werkt. Hoe ga je als IT-afdeling om met deze dynamiek?

Lees meer
... 1 2 3 4 5 ...