De Digitale Fabriek: ook voor jou?

01-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting

Steeds meer bedrijven ‘gaan digitaal’, maar vele hebben nog een flinke weg te gaan. Een goed voorbeeld van een Digitale Fabriek is de nieuwe fabriek die specialist in industriële automatisering Festo bouwt met Exact. Hoe wordt een bestaande fabriek – die momenteel wellicht gebruik maakt van verschillende systemen – getransformeerd tot een Digitale Fabriek? En is dit eigenlijk wel voor iedereen weggelegd of zelfs noodzakelijk?

Lees meer

Waarom Business Apps onmisbaar zijn in je logistieke proces

29-10-2018 | Geschreven door Yvo Lanting

Apps kunnen een rol spelen op ontelbare manieren. Bijvoorbeeld voor het direct informeren over KPI’s in een proces. Of bij het uitvoeren en vastleggen van inspecties. Bedrijven gebruiken de app voor de registratie van emballage en de verrekening ervan op de factuur. Medewerkers voeren de uren in die ze op een project maken of registreren de service-activiteiten op een machine. De grootste efficiencyslag van deze toepassingen zit hem uiteraard in de volledige integratie met het ERP- of andere systemen.

Lees meer

Heb jij al een mobiele strategie?

26-10-2018 | Geschreven door Joost Arnold

In een modern automatiseringslandschap wordt steeds vaker rekening gehouden met het gebruik van mobiele data. Dat is logisch wanneer we ons bedenken dat de gebruikers, met hun tablets en smartphones, gewend zijn snel en flexibel te kunnen werken en communiceren. In het dagelijks leven is dit al lang ‘normaal’. Toch is de meeste (bedrijfs)software nog altijd ontwikkeld voor gebruik op een vaste computer, terwijl het merendeel van de data op de werkvloer worden gegenereerd. ‘Mobility’ is dan ook een van dé ICT kansen voor de maakindustrie op dit moment. Heb jij al een mobiele strategie?

Lees meer

Beste retailer, stop met ingangscontrole!

19-10-2018 | Geschreven door René Postma

Elke dag komen de vrachtwagens. Elke dag weer worden nieuwe goederen de winkel in gebracht. Gedurende de ingangscontrole na het lossen is er tijd voor een praatje en een bakkie koffie met de chauffeur, want die ken je soms al jaren en dan: ‘tot morgen maar weer’! Bij veel winkels wordt dit ritueel elke dag opnieuw uitgevoerd en aansluitend wordt de ontvangst handmatig in het systeem verwerkt. Waarom doen we dit eigenlijk op deze manier?

Lees meer
... 1 2 3 4 5 ...