Is jouw HR beleid en dossiervorming al AVG-proof?

12-04-2018 | Geschreven door Leonie Alkema

Persoonsgegevens, sollicitaties, beoordelingsformulieren… kortom privacygevoelige informatie. Data waar wij ons als HR professional dagelijks mee bezig houden. Om nog te zwijgen over de vele e-mails, dossiers, archiefmappen en Office bestanden waarin we deze data bewaren of opslaan. Op 25 mei treedt de wet AVG in werking die voorschrijft hoe om te gaan met persoonsgegevens. Hoe voorkom je boetes én behoud je relevante HR data?

Lees meer

Waarom duurzaam doen?

12-04-2018 | Geschreven door René Postma

Duurzaam ‘doen’ kost geld, toch? En geld verspillen wil je niet. Duurzaam doen is moeilijk, toch? En moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan, dat is niet jouw stijl. Maar klopt dat wel? Is duurzaam doen zo moeilijk? Kost duurzaam doen wel geld? Of kan het ook gemakkelijk en levert het misschien nog geld op ook? Duurzaam doen kan op verschillende manieren. Lees hier meer over duurzaam doen in de retail.

Lees meer

De verwerkersovereenkomst: wie doet wat en waar moet je aan denken?

30-03-2018 | Geschreven door Ad Schaafsma

Met het per 25 mei jl. in werking treden van de AVG (GDPR) gonst het van activiteit. Eén van de te regelen formaliteiten waar veel organisaties naar kijken is de bewerkersovereenkomst, onder de AVG de verwerkersovereenkomst. Wat is een ‘verwerker’ en hoe zit de verwerkersrelatie nu precies in elkaar? Wie doet wat en waar moet ik aan denken? Ad Schaafsma (Jurist, Certified Data Protection Officer en Security Consultant bij Axians) licht het toe.

Lees meer

Datacenter Security

29-03-2018 | Artikel

Organisaties beschouwen cyber incidenten zoals ransomware of data lekken volgens onafhankelijk onderzoek nog steeds – met afstand – als het grootste risico voor hun bedrijfsvoering. Naast de onvermijdelijke imagoschade rechtvaardigen ook de potentieel enorme financiële risico’s (denk aan de GDPR) maatregelen in het hart van je infrastructuur. Een datacenter architectuur gebaseerd op een combinatie van netwerk segmentatie en Next Generation security helpt deze risico’s onder controle te krijgen.

Lees meer
... 1 2 3 4 5 ...