GDPR positief: haal meer waarde uit uw data

08-03-2017 | Geschreven door Jan-Hein Mols

Tijdens gesprekken met diverse organisaties in de laatste maanden merk ik dat er om uiteenlopende redenen nog weinig activiteiten worden ondernomen in de richting van GDPR. Dit snap ik wel, het lijkt ook nog ver weg, maar mijn observatie is dat dit ook veelal te maken heeft met de onduidelijkheid over de exacte impact van deze wet op de organisatie. Daarom is het vaak lastig is om een goed vertrekpunt te bepalen voor het implementeren van deze wet.

Mijn advies: begin bij de basis!

Lees meer

De Alliantie: procesoptimalisatie door integratie

27-01-2017 | Geschreven door Jacob Hoeflaken

Woningcorporaties zijn, net als vele andere organisaties, actief in een wereld die steeds sneller verandert. Het streven om betaalbare en goede huizen in prettige buurten te realiseren, kent heel wat uitdagingen. Ontwikkelingen zoals een veranderende wetgeving en minder investeringsruimte dwingen De Alliantie tot een Mean & Green bedrijfsvoering.

Lees meer

Elke dag beter worden

26-01-2017 | Artikel

Als het gaat om het beste uit jezelf halen, is er in Nederland geen beter voorbeeld dan Esther Vergeer. Welke topsporter presteert het om 10 jaar echt alles te winnen?

Lees meer

Lagere onderhoudskosten met Enterprise Asset Management

23-01-2017 | Geschreven door Theo van de Beek

Jan-Willem van de Wetering, de productiemanager van XYZ B.V., stuift woedend het kantoor van onderhoudsmanager Gerrit Hogerwout binnen. Jan-Willem begint tegen Gerrit uit te varen: “De palleteerrobot is weer eens defect, nu staan mijn mensen handmatig dozen op pallets te stapelen en draait de lijn maar op halve snelheid. Weet je hoeveel dat per uur kost?”. Gerrit probeert rustig te blijven en zegt dat er een distributieketting gebroken is.

Lees meer

Small is the new Big

12-01-2017 | Artikel

De digitale revolutie biedt organisaties enorme kansen, maar voedt ook de onzekerheid. Zo bekijken veel organisaties de snelle opkomst van startups met argusogen. Hun kracht is dat zij organisatie en business model snel aanpassen. Bovendien koppelen ze deze flexibiliteit met diepgaande kennis van hun klanten.

Lees meer
1 2 3 ...