Toenemend belang van shop floor control in de maakindustrie

08-11-2018 | Geschreven door Yvo Lanting

Door de toenemende eisen in de keten, de behoefte aan efficiëntie en strikte regelgeving, zijn bedrijven op zoek naar manieren om de processen aan ‘de bron’ digitaal te registreren. In dit blog lees je hoe shop floor control een belangrijke rol begint te spelen in de maakindustrie.

Lees meer

Belemmert de IT-afdeling innovatie?

25-04-2017 | Geschreven door Leon van Berkel

De IT-afdeling binnen een organisatie houdt zich dagelijks bezig met het in de lucht houden van diverse systemen, het liefst tegen minimale kosten. Een helpdesk lost acute gebruikersproblemen op en noodzakelijke onderhoud wordt verricht. Past deze reactieve houding wel bij de hedendaagse kijk op de toepassing van ICT? Of is een proactieve, strategische houding wenselijk om tot innovatieve oplossingen te komen?

Lees meer

Van clicks naar bricks in de maakindustrie?

17-10-2016 | Geschreven door Leon van Berkel

In mijn blog “Stop de reorganisatie, start de innovatie” schreef ik over grote winkelketens die zich in zwaar weer bevonden. Ketens, zoals bijvoorbeeld V&D, zijn inmiddels uit het straatbeeld verdwenen en nog steeds horen we regelmatig dat grote bedrijven in de problemen raken en genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten. Het verrast me dat aan de andere kant succesvolle webshops juist de keuze maken om fysieke winkels te openen. Wat is hier aan de hand?

Lees meer

IoT, wat moet ik ermee?

04-10-2016 | Geschreven door Lex Pijnenburg

IoT, oftewel het Internet of Things is één van de buzzwords op het moment. IoT zal ook gaan zorgen voor de 4e industriële revolutie. Maar het ontsluiten van data vanuit apparaten en daar iets nuttigs mee doen is op zich niet nieuw. Zeker niet in de maakindustrie. Denk aan allerlei sensoren en PLC’s welke data ontvangen en versturen en waarmee machines aangestuurd worden en productiegegevens ontsloten. Wat is dan de extra dimensie van IoT? En wat kunnen we hier binnen de maakindustrie mee? En waar te beginnen?

Lees meer

De Fourth Party Logistics Provider als ketenregisseur?

28-06-2016 | Geschreven door Theo van de Beek

Het is nog maar enkele decennia geleden dat verladers hun vrachtwagens en andere transportmiddelen in eigendom hadden. De verlader regelde de planning en de uitvoering van het transport zelf. Naarmate de markt dynamischer werd, schakelden bedrijven voor hun logistieke activiteiten externe partijen (derden) in. Vandaar de naam Third Party Logistics (3PL). 3PL providers volgen het logistieke concept van de verlader. Zo blijft de verlader de strategie bepalen, maar worden de operationele activiteiten uitbesteed. Een betrekkelijk nieuwe manier om de logistiek uit te besteden is Fourth Party Logistics (4PL).

Lees meer
1 2 3 ...