Van operationeel naar strategisch HR

Als HR-professional ben je vooral bezig met administratieve taken afhandelen: een stapel documenten op je bureau die ondertekend moeten worden en grote Excel bestanden om de status van verzoeken en taken bij te houden. Naast tijdrovend is het ook foutgevoelig en heb je weinig controle en inzicht. Met Xtended HRM is dit verleden tijd.

Met onze slimme softwareoplossing worden taken rondom instroom, doorstroom en uitstroom van medewerkers geautomatiseerd. Zo houd je meer tijd over voor persoonlijk contact met je medewerkers. Daarnaast worden operationele zaken efficiënt vastgesteld, waardoor je over alle HRM data beschikt om als strategisch business partner te kunnen opereren.

E-book: De weg naar strategisch HRM

‘Wat is ons verzuimpercentage?’, ‘Hoe staat dit in verhouding tot de norm op dit gebied?’ en ‘Hebben we voldoende potentieel in huis om ook over drie jaar succesvol te zijn?’. Dit soort vragen wil je als HR professional kunnen beantwoorden. Om de directie van écht goed advies te voorzien en strategisch HRM te bedrijven, moet je jouw data dan ook paraat hebben. In dit e-book vertellen wij je meer over de toegevoegde waarde van data-driven HRM en hoe jij dit kunt realiseren.

Download het e-book

Voor HR professionals, door HR professionals

Xtended HRM is ontworpen in samenwerking met Robidus. Als specialisten op het gebied van sociale zekerheid, weten zij als de beste wat je wel en niet nodig hebt in een gestroomlijnde HR-oplossing. Samen met Robidus hebben we gekeken welke standaard processen geautomatiseerd konden worden, waarmee de regie bij de medewerker wordt gelegd. Zo kan je jezelf als HR-manager richten op zaken die er echt toe doen; je medewerkers en het strategisch beleid.

Belangrijkste onderdelen Xtended HRM

Geautomatiseerde in-, door- en uitstroomprocessen
Xtended HRM optimaliseert in-, door-, en uitstroomprocessen. Door checklists voor in- en uitdiensttreding vergeet je nooit meer zaken te regelen voor je medewerker. Door de ingebouwde performancecyclus hebben jij en je medewerker snel zicht op zijn of haar ontwikkeldoelen, wat talentmanagement een stuk eenvoudiger voor jou maakt.

HRM dashboards
Op elk moment van de dag zicht op je ken- en stuurgetallen? Met de geïntegreerde HRM dashboards heb jij direct toegang tot belangrijke en actuele informatie zoals ziektepercentages of gemiddelde in- en uitstroom.

Salarisadministratie
Xtended HRM integreert met de salarisverwerkingsmodule van Exact Globe. Vanuit het instroom-, doorstroom- en uitstroomproces worden automatisch salariscomponenten aangemaakt waardoor je salarisadministratie volledig in-house kunt voeren.

Digitaal ondertekenen
Met de digitale ondertekening module kan je officiële documenten volledig rechtsgeldig en digitaal afhandelen. Je kunt documenten laten ondertekenen door medewerkers en tekenbevoegden in jouw organisatie. Versnelde processen én minder papiergebruik! Grip op je ondertekenproces: binnen 3 minuten een rechtsgeldig getekend document retour.

Voordelen Xtended HRM

✓  Talentmanagement wordt steeds makkelijker
Door ruime ontwikkelingsmogelijkheden te bieden aan je medewerkers, help je hen het optimale uit zichzelf te halen en voorkom je dat ze vroegtijdig afscheid nemen van je organisatie. Xtended HRM zorgt dat je tijd overhoudt om dit te realiseren. Zo weet jij je personeel te behouden in deze krappe arbeidsmarkt.

✓  Strategisch management informatie verkrijgen 
Op verschillende niveaus zijn uitgebreide rapportages mogelijk. Deze geven jou de inzichten die je nodig hebt om als HR-professional écht toegevoegde waarde te leveren.

✓  Meer tijd voor service aan medewerkers 
De geautomatiseerde administratie en employee selfservice functionaliteiten besparen je veel tijd. Zo kun je je richten op de ontwikkeling van medewerkers, zodat zij optimaal kunnen blijven presteren en ze minder snel geneigd zijn om een andere uitdaging te zoeken.

✓  Controle en inzicht in het HR-proces 
Dankzij de geautomatiseerde workflow weet je precies wat de status is van taken die binnen een proces moeten worden uitgevoerd.

✓  Vooruit kijken 
De rapportagemogelijkheden geven je inzicht in trends en ontwikkelingen. Je kunt deze analyseren en gebruiken om diverse verbeteringen in je HR-beleid door te voeren.