SmartFactory: Cloud in de maakindustrie

boekje-whiteaper-cloud-maakindustrie-Cloud is here to stay en dat geldt zeker voor productiebedrijven. Hoewel ICT-ondersteuning in de maakindustrie specifieke kenmerken heeft, kunnen ook deze bedrijven van de Cloud ontwikkeling profiteren. Voordelen als schaalbaarheid, flexibiliteit en een kostenstructuur zonder hoge investeringen vooraf en op basis van gebruik, liggen binnen handbereik. Door de complexiteit van het ontwikkelen, beheren en onderhouden van applicaties in de Cloud onder te brengen kunnen productiebedrijven zich volledig toeleggen op hun kernactiviteiten. En omdat zij op ICT-vlak ontzorgd worden, ontstaat bovendien extra ruimte om te innoveren.

Tegelijkertijd zijn de voordelen van de cloud alleen toegankelijk als een bedrijf er in slaagt de juiste cloud services te kiezen en te integreren tot een concrete oplossing. In dat proces is het cruciaal om de business behoefte concreet om te zetten naar een cloudoplossing. Net als bij elke andere investeringsbeslissing is het cruciaal om de kosten, opbrengsten en risico’s goed in kaart te brengen. Dat is het startpunt om de overstap naar de cloud goed voor te bereiden en gefaseerd uit te voeren. Alleen dan kan de cloud ook daadwerkelijk bijdragen aan de optimalisering van de bestaande productie-omgeving en het vermogen om sneller te anticiperen op nieuwe marktvragen of -ontwikkelingen. Op dat moment is een bedrijf ook echt in staat om de voordelen van de cloud diensten effectief te vertalen naar meer omzet en winst.

Deze whitepaper geeft u een beeld van hoe u met behulp van Cloud van een gewoon productiebedrijf een SmartFactory kan maken.

Lees in deze ‘Cloud in de maakindustrie’ whitepaper:

  • Wat is Cloud nu precies? En welke varianten zijn er?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van een ERP-systeem in de Cloud?
  • Welke applicaties kunt u verplaatsen naar de Cloud, en welke niet
  • Plan van aanpak bij overstappen naar de Cloud (inclusief o.a. kosten/baten analyse en risico- en impactanalyse)

Vraag direct je whitepaper aan

Vul onderstaande formulier in en krijg direct toegang.