Planning optimaliseren

Zonder integrale planning vallen machines stil en komen orders te laat

De planners in de maakindustrie staan voor een grote uitdaging nu productiebedrijven meer en meer op klantorder produceren, terwijl de beschikbare voorraden en productiecapaciteit beperkt zijn. Ondertussen willen klanten meer inzicht in de voortgang van hun orders en levertijden. Dat alles vraagt om een flexibele en tegelijkertijd efficiënte productieplanning.

Nadelen van lokale Excel-bestanden

In de praktijk maken veel productiebedrijven nog altijd gebruik van Excel voor hun productieplanning. Omdat deze vaak vernuftig in elkaar gestoken bestanden een onvoldoende integraal karakter hebben, gebeurt het maar al te vaak dat de productie stokt door een gebrek aan materiaal of capaciteit of een plotseling ontvangen spoedorder. Het gevolg is dat machines noodgedwongen stil staan of overbelast zijn en wellicht erger nog, beloftes richting de klant niet volledig waargemaakt kunnen worden.

Stilstand kost geld

Een machine die stil staat kost u veel geld. Als een machine stil staat, dan staan vaak ook de mensen stil. Het kan natuurlijk zijn dat er niet altijd voldoende werk beschikbaar is. Door het uitvoeren van werkzaamheden voor andere bedrijven danwel het beschikbare werk te verdelen over de aanwezige machines kunt u de bezettingsgraad van uw kapitaalintensieve assets optimaal benutten.

Integrale planning heeft de toekomst

Een planningstool waarin de orders, productietijden, materialen en middelen aan elkaar gekoppeld zijn, is vandaag de dag onontbeerlijk om de kwaliteit en dienstverlening naar uw klanten op een hoog niveau te houden. Een grafische planbord dat volledig is geïntegreerd met de standaard planningsfunctie van uw ERP-systeem, verschaft u dat inzicht. De impact van een wijziging in de productieplanning op de capaciteit, levertijden en productieaantallen ziet u real-time op uw scherm.

Het planbord zorgt er voor dat:

  • Planners op voorhand inzicht krijgen in discrepanties in de planning, bijvoorbeeld omdat het benodigde materiaal niet aanwezig is of een machine al is volgepland.
  • Planners de meest efficiënte productieplanning realiseren doordat ze kunnen schuiven met orders en direct de impact daarvan zien.
  • Een accountmanager direct levertijden kan doorgeven aan zijn klanten.
  • Het management volledig inzicht heeft in de productieplanning en direct ziet waar ‘gaten’ vallen of extra uren noodzakelijk zijn.
  • De productie flexibel kan omgegaan met spoedorders of incidenten zonder dat andere productieorders in gevaar komen.

Visueel inzicht voor een hogere productiviteit

Axians levert een grafisch planbord en asset module als integraal onderdeel van I-Make, de ERP-oplossing voor de maakindustrie op basis van Microsoft Dynamics NAV. Met de asset module kunt u het onderhoud van uw machines aansturen en bewaken. Planners beschikken met het grafisch planbord gegarandeerd over alle informatie die nodig is om uw productieplanning te optimaliseren en uw faalkosten te reduceren. Informatie die dankzij de visuele weergave bovendien leidt tot extra inzicht

Was deze pagina nuttig?