Elektronisch aangifte doen met ERP

23-02-2017 | Geschreven door Sander Bruring | Onderwerp Business Applications Smartfactory

De belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker.
Waarschijnlijk de meest bekende (en gehate) spreuk van Nederland, maar zeg nu eens eerlijk, wat is er nu makkelijker dan je aangifte elektronisch versturen? Zelf doen we het al jaren als het weer de tijd van het jaar is. Even inloggen, al je gegevens controleren, versturen en je ontvangt direct een ontvangstbevestiging.

Lees meer

De kunststofindustrie in beweging

15-11-2016 | Geschreven door Theo van de Beek | Onderwerp Business Applications Smartfactory

De kunststofindustrie is volop in beweging. Belangrijke issues zijn de carbon-footprint, circulair ondernemen, bio-plastics en 3D-printing. Deze onderwerpen zag je ook terug in het lezingenprogramma van de Kunststoffenbeurs 2016 in Veldhoven. Deze blog geeft een samenvatting van de belangrijkste ontwikkelingen in de kunststofindustrie, een markt waarin wij zelf ook actief zijn met onze oplossingen.

Lees meer

Van clicks naar bricks in de maakindustrie?

17-10-2016 | Geschreven door Leon van Berkel | Onderwerp Business Applications Smartfactory

In mijn blog “Stop de reorganisatie, start de innovatie” schreef ik over grote winkelketens die zich in zwaar weer bevonden. Ketens, zoals bijvoorbeeld V&D, zijn inmiddels uit het straatbeeld verdwenen en nog steeds horen we regelmatig dat grote bedrijven in de problemen raken en genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten. Het verrast me dat aan de andere kant succesvolle webshops juist de keuze maken om fysieke winkels te openen. Wat is hier aan de hand?

Lees meer

IoT, wat moet ik ermee?

04-10-2016 | Geschreven door Lex Pijnenburg | Onderwerp Business Analytics Business Applications Smartfactory

IoT, oftewel het Internet of Things is één van de buzzwords op het moment. IoT zal ook gaan zorgen voor de 4e industriële revolutie. Maar het ontsluiten van data vanuit apparaten en daar iets nuttigs mee doen is op zich niet nieuw. Zeker niet in de maakindustrie. Denk aan allerlei sensoren en PLC’s welke data ontvangen en versturen en waarmee machines aangestuurd worden en productiegegevens ontsloten. Wat is dan de extra dimensie van IoT? En wat kunnen we hier binnen de maakindustrie mee? En waar te beginnen?

Lees meer

3 misverstanden over B2B e-commerce

03-08-2016 | Geschreven door Dennis Stolwijk | Onderwerp Business Applications Smartfactory

Steeds vaker krijg ik van Dynamics NAV klanten die actief zijn in de groothandel of productiebranche vragen over de mogelijkheden van online verkopen. Veel van deze organisaties zijn typische B2B bedrijven met klantspecifieke prijzen en snel wisselende assortimenten. Zij zien mede daardoor veel beren op de weg wanneer het gaat om het starten met een online verkoopkanaal. Is dat terecht?

Lees meer
1 2 3 ...