5 tips voor een succesvolle livegang met een nieuw ERP systeem

11-04-2017 | Geschreven door Silvester Snijders | Onderwerp Business Applications Smartfactory

Een succesvolle livegang met een nieuw ERP systeem. Dat klinkt goed natuurlijk, maar wat is precies succesvol en hoe bereik je dat? Het lijkt heel veel op verhuizen, zoals een collega van mij al eens eerder de vergelijking maakte bij een blog over stamdata. Heb je wel eens vrienden of familie meegeholpen met verhuizen? En stond toen alles al netjes ingepakt en gestickerd klaar en was het duidelijk welke doos naar welk vertrek in het nieuwe huis moest? En was het meubilair klaar om in de vrachtauto te zetten? Of moest dat eerst nog uit elkaar worden gehaald? Hetzelfde zie je met de livegang van een ERP systeem. Goed voorbereid gaat dat ook snel en soepel. Maar niet zelden is de praktijk toch anders.

Lees meer

Fresh start met standaard ERP software

07-03-2017 | Geschreven door Derek Huizer | Onderwerp Smartfactory

De gemiddelde levensduur van een ERP-software pakket is 5 tot 7 jaar. Gedurende deze jaren staat de ERP software eigenlijk stil en groeit met je bedrijf mee door maatwerk oplossingen. Een frisse start is een goede manier om jouw bedrijfsprocessen en maatwerk oplossingen eens goed onder de loep te nemen.

Lees meer

Elektronisch aangifte doen met ERP

23-02-2017 | Geschreven door Sander Bruring | Onderwerp Business Applications Smartfactory

De belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker.
Waarschijnlijk de meest bekende (en gehate) spreuk van Nederland, maar zeg nu eens eerlijk, wat is er nu makkelijker dan je aangifte elektronisch versturen? Zelf doen we het al jaren als het weer de tijd van het jaar is. Even inloggen, al je gegevens controleren, versturen en je ontvangt direct een ontvangstbevestiging.

Lees meer

De kunststofindustrie in beweging

15-11-2016 | Geschreven door Theo van de Beek | Onderwerp Business Applications Smartfactory

De kunststofindustrie is volop in beweging. Belangrijke issues zijn de carbon-footprint, circulair ondernemen, bio-plastics en 3D-printing. Deze onderwerpen zag je ook terug in het lezingenprogramma van de Kunststoffenbeurs 2016 in Veldhoven. Deze blog geeft een samenvatting van de belangrijkste ontwikkelingen in de kunststofindustrie, een markt waarin wij zelf ook actief zijn met onze oplossingen.

Lees meer

Van clicks naar bricks in de maakindustrie?

17-10-2016 | Geschreven door Leon van Berkel | Onderwerp Business Applications Smartfactory

In mijn blog “Stop de reorganisatie, start de innovatie” schreef ik over grote winkelketens die zich in zwaar weer bevonden. Ketens, zoals bijvoorbeeld V&D, zijn inmiddels uit het straatbeeld verdwenen en nog steeds horen we regelmatig dat grote bedrijven in de problemen raken en genoodzaakt zijn om de deuren te sluiten. Het verrast me dat aan de andere kant succesvolle webshops juist de keuze maken om fysieke winkels te openen. Wat is hier aan de hand?

Lees meer
1 2 3 ...