Security inzicht optimaliseren en op hoog niveau houden

Technologie is de laatste jaren onderdeel geworden van het dagelijks leven. Zowel zakelijk als privé zijn we ongemerkt steeds afhankelijker geworden van IT. Regelmatig is dan ook in het nieuws dat bedrijven zijn platgelegd door een cyberaanval of dat er gevoelige informatie op straat is komen te liggen. Toch weten veel organisaties niet hoe het met hun eigen informatiebeveiliging gesteld is.

Het is geen verrassing dat bedreigingen op het gebied van cybersecurity exponentieel toenemen door de veelvoud aan methoden die cybercriminelen tegenwoordig in kunnen zetten. De (inter)nationale wetgeving is daarom gericht op het nemen van passende maatregelen op het gebied van informatie- beveiliging en het lekken van gevoelige informatie.

Voordat je organisatie een passende security-oplossing heeft, is het van belang om te weten waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Axians biedt haar klanten hiervoor een gratis Security Workshop aan, waarin wij onze expertise graag met je delen. Wij geven een update over de actuele security markt en gaan met je in gesprek over de impact van deze ontwikkelingen op het primaire proces van je organisatie. Welke risico’s kleven hier aan? Naar aanleiding hiervan bespreken we wat het security ambitieniveau is. We bekijken hoe je organisatie security op een gestructureerde en planmatige manier kan aanpakken om de security dreigingen van nu en in de toekomst het hoofd te bieden. Als afronding kijken we naar de wenselijke vervolgstappen die de organisatie wil zetten. Deze workshop vormt tevens de eerste fase van ons Security Planning Process, waarin we door drie fasen te doorlopen (Scan, Plan en Run) gezamenlijk van de beveiliging van je organisatie een echte Security by Design-oplossing maken.

Agenda van de workshop

Standaard komen onderstaande onderwerpen aan bod tijdens de Security Workshop. Deze stemmen wij vooraf met je af, zodat extra punten vanuit de organisatie opgenomen kunnen worden.

 • Update van de actuele security trends en bedreigingen
 • Bespreken van enkele praktijkvoorbeelden uit je branche
 • Reflectie op uw organisatie; risico’s, impact primaire proces en ambitieniveau
 • Behandeling van functionele en technische onderwerpen:
  • Van systeembeveiliging naar databescherming
  • De Wet Meldplicht Datalekken
  • Cryptoware / Ransomware
  • Security architectuur principes
 • Gestructureerde omgang met security
  • Security Planning Process
  • SANS als baseline referentiekader
  • Security Incident & Event Management
 • Bepalen van wenselijke vervolgstappen

Interactief

Geen marketingverhalen tijdens deze workshop, onze security experts gaan graag inhoudelijk en interactief met je organisatie aan de slag.

Deelnemers

Om een zo breed en helder mogelijk beeld te krijgen van jullie organisatie vragen wij je de volgende mensen aan te laten schuiven: CIO en/of IT-Manager, Security Officer, verantwoordelijk IT Architect / Beheerder op security en een vertegenwoordiger vanuit de Business (een manager vanuit de operatie / het primaire proces).

Tijdsbesteding

De Security Workshop duurt in totaal drie uur. Afhankelijk van de inbreng van je organisatie kunnen we dit uitbreiden.

Geheel kosteloos

Axians deelt graag haar expertise met je organisatie. Deze service is geheel kosteloos voor onze klanten.

Locatie

Wij komen graag bij je op locatie voor deze Security Workshop maar je bent natuurlijk ook van harte welkom op één van onze locaties.

Meld je direct aan!

Laat ons via onderstaand formulier weten dat je organisatie geïnteresseerd is in een Security Workshop. Vervolgens zullen wij zo spoedig mogelijk contact opnemen om de datum, locatie en opzet van de workshop af te stemmen.