Rotterdam, 26 November 2015 – De provincie Zuid-Holland heeft Axians, het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en –diensten,geselecteerd als netwerk- en securitypartner. Deze keuze is tot stand gekomen middels een Europese aanbesteding via de Best Value Procurement (BVP) methode. Op basis van deze methodiek kon Axians aantonen de kennis en expertise in huis te hebben om de provincie de komende jaren een stabiele ICT omgeving met hoge beschikbaarheid en minimale beveiligingsrisico’s te bieden.

De ruim 1.800 medewerkers van de provincie Zuid-Holland zijn voor de uitvoering van hun activiteiten afhankelijk van een veilig en betrouwbaar netwerk. Daarnaast speelt de ICT infrastructuur een sleutelrol in de communicatie met en dienstverlening aan de inwoners en bedrijven in de provincie. Tot voor kort waren de monitoring, het beheer en onderhoud van de netwerkinfrastructuur en de security infrastructuur in handen van twee verschillende partijen. Door te kiezen voor één partner met verantwoordelijkheid voor beide domeinen wilde de provincie de efficiency van de omgeving verbeteren, de beschikbaarheid en beveiliging van de ICT infrastructuur optimaliseren en kosten verlagen.

Verbetering en verrijking netwerksecurity

“We kennen Axians als een betrouwbare partner en adviseur voor onze netwerkomgeving”, zegt Rainier Maas, Coördinator Infrastructuur bij de provincie Zuid-Holland. “Tijdens het selectietraject overtuigden zij ons er van dat hun specialisten ook over aantoonbare expertise op het gebied van netwerksecurity beschikken. Door de combinatie van adviezen en praktische ondersteuning, en de diepgaande kennis die Axians biedt, zijn we als provincie de komende jaren verzekerd van een veilige en stabiele ICT infrastructuur.”

Beschikbaarheid, veiligheid en integriteit waarborgen

“Cybersecurity vergt een integrale aanpak van zowel de klant als van de ICT-dienstverlener”, zegt Tom Greeve, directeur bij Axians. “Wij zijn verheugd dat de provincie Zuid-Holland ons de kans biedt om vanuit onze expertise en ervaring mee te denken over de realisatie van een toekomstvaste, beschikbare en veilige infrastructuur. Deze wordt effectief ondersteund door solide Security Management processen, waarin naast processen en techniek ook architectuur en lifecycle management een belangrijke rol spelen. Op die manier kunnen we naast beschikbaarheid ook veiligheid en integriteit van de ICT omgeving waarborgen.”

Als onderdeel van het Security Management programma stemt Axians met de provincie een beveiligingsroadmap af. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de netwerk- en infrastructuur beveiliging, van strategisch tot operationeel niveau. Daarnaast worden de effectiviteit en actualiteit van de ingezette (technische) maatregelen gewaarborgd gedurende de contractperiode. Axians beheert de volledige infrastructuur en zorgt voor de opvolging en detectie van beveiligingsincidenten vanuit het eigen operations center in Rotterdam.