De juiste mix van componenten

Met welke combinatie van oplossingen zorg je ervoor dat je de beste databeveiliging realiseert? Axians stelt aan de hand van jouw organisatie componenten samen die op een geautomatiseerde en intelligente manier naadloos met elkaar integreren. Wanneer een van de componenten belangrijke informatie over een dreiging ontdekt, dan geeft hij dat direct aan andere onderdelen door. Gezamenlijk dienen ze één belangrijk doel: optimale bescherming. Je toont aan dat je aandacht voor security hebt en volledig in control bent.

Op deze pagina staan enkele belangrijke componenten uit het strategisch portfolio van Axians weergegeven. Geef je het beheer liever uit handen? Dan kun je de oplossingen als managed service afnemen (zie de security-pagina Onderhoud het).

Data- en informatiebeveiliging

Next-Generation Firewall

Een Next-Generation Firewall (NGFW) analyseert applicaties die zich op het netwerk bevinden en koppelt ze aan het gedrag van gebruikers. Door middel van context detecteert het onwenselijk gedrag en bepaal je specifiek wat wel en wat niet is toegestaan. Er kan gedetailleerd gefilterd worden op bijvoorbeeld bestandstype, autorisatie van de gebruiker, bestandsgrootte of zelfs op keyword-niveau.

Next Generation Endpoint Protection

Nu de focus meer op databescherming ligt, is grondige beveiliging van endpoints, zoals laptops en andere devices, essentieel. Next Generation Endpoint Protection (NGEP) plaatst gedragingen in de context en toetst deze. Zo wordt goed en slecht gedrag gedefinieerd en gedetecteerd. In het geval van ransomware kan met een NGEP-oplossing data ook eenvoudig hersteld worden.

Operational technology en SCADA-monitoring

De security-oplossingen van Axians binnen dit domein zijn gericht op de industrie. Denk aan robots van productielijnen, lopendeband-apparaten en verkeerslichten. Voor het genereren van waardevolle data uit machines, is een veilige verbinding tussen het IT-domein en het kantoordomein noodzakelijk. Een SCADA-systeem vergemakkelijkt het uitwisselen van meetgegevens, het zichtbaar maken van gegevens voor de menselijke operator (visualisatie), het beïnvloeden van deze systemen (sturing), en het verwerken van de meetgegevens tot rapporten of alarmering.

Security-partners Fortinet en Cisco

Om voor de beste integratie en samenwerking tussen oplossingen te zorgen, heeft Axians afspraken gemaakt met een selecte groep leveranciers. Wat security betreft zijn dat marktleiders Fortinet en Cisco. Zij delen de visie van Axians dat een sterke security-architectuur om optimale samenwerking tussen componenten draait en hebben, net als Axians, samenwerken in het DNA.

Omdat de technische consultants van Axians zowel in de producten van Fortinet als in die van strategisch partner Cisco gespecialiseerd zijn, profiteer je als klant van het beste van twee IT-werelden: de security-expertise van Fortinet (Fortinet Security Fabric) en de networking-expertise van Cisco (Cisco Network Intuitive). Axians voorziet je daarnaast van advies op maat, geheel afgestemd op jouw organisatie.

                                       

Wij helpen je graag verder!