Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar home

PSV in voorhoede met onbegrensd werken van Axians

Axians heeft al een aantal jaren een partnership met eredivisieclub PSV. In het kader daarvan hebben beide partijen een digitale werkplek ontwikkeld voor de medewerkers van PSV. Vooral veiligheid, betrouwbaarheid en flexibiliteit zijn eisen die voorop staan bij de circa 250 werkplekken voor een grote diversiteit aan medewerkers. En gebruiksgemak, waarbij alle complexiteit ver wordt gehouden van de gebruikers. Zij kunnen zo overal en altijd werken.

Werkplek 

Roy Smits: “We hebben gekozen voor een ‘werkplek uit de muur’, waarbij de voorzieningen net zo beschikbaar zijn als stroom en water. Voor de mensen van PSV moet het gewoon werken, ongeacht het apparaat wat ze gebruiken.” In de acceptatie van cloud heeft een grondige informatiecampagne in samenwerking met Axians een belangrijke rol in gespeeld: “De directie wilde wel weten waar de data staat en wat ermee gebeurt. Die hebben we dus een rondleiding gegeven in het datacenter, waarbij ze zelf hebben kunnen ervaren hoe streng de beveiliging in een professioneel datacenter geregeld is.”

“Dat was een stuk strenger dan onze eigen oude serverruimte hier in Eindhoven. Daarmee waren ze vrij snel overtuigd. Een bedrijf als Axians kan de dataveiligheid veel beter garanderen dan dat we dat zelf kunnen. Gelukkig dacht de directie er ook zo over.”

Veranderende verwachting medewerkers

Wat ook meespeelt in de wensen voor de inrichting van de werkplek is de veranderende verwachting van de medewerkers. “Wat mensen in hun privésituatie gewend zijn nemen ze toch mee naar hun werk. Mensen zijn gewend om met allerlei oplossingen vanuit de cloud te werken, dat verwachten ze bij ons ook.” Bij PSV is bovendien sprake van een grote diversiteit aan oplossingen vanuit de cloud, SaaS. “We hebben verschillenden afdelingen die met bepaalde applicaties werken, zoals CRM voor marketing, ticketing, BI, sales maar ook speler- en wedstrijd analyse data en tools die voor ons cruciaal zijn. Al die applicaties zijn voor ons bedrijfskritisch.”

Bovendien neemt de behoefte aan interactie en connectiviteit in het stadion alleen maar toe. “Het netwerk en internet zijn enorm belangrijk. De kassa’s draaien erop, en de betalingen in het stadion. Je wilt niet dat de pinbetalingen eruit vallen als er 35.000 mensen in het stadion zijn. Los van imagoschade en gemiste omzet is het ook een veiligheidsrisico als de camerasystemen uitvallen, en als al die mensen niets kunnen kopen.”

Buitenland

De werkplek die PSV nu heeft is altijd en overal beschikbaar voor medewerkers, van het eigen bureau tot een internetcafé in het buitenland zodat bijvoorbeeld crew van PSV Media ook tijdens Europese uitduels en trainingskampen in de cloud kan werken. “Dat verwachten de mensen ook van ons, en daar zijn ze aan gewend. Dat is goed, want het betekent dat ze overal en altijd optimaal kunnen werken.”

Lees het gehele interview met Roy Smits (IT Manager PSV) hier of via Dutch IT Channel

 

Powered by