Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar blogoverzicht

Meer tijd besteden aan zorg in plaats van aan administratie!

Auteur: Margaux Smid

De afgelopen jaren is Nederland sterk aan het vergrijzen. Hierdoor is de zorgvraag vanuit deze doelgroep groter. Tevens verhoogt dit de werkdruk bij onze zorgmedewerkers. Voor zorgmedewerkers is het van belang om goede zorg te verlenen. Daarnaast moet deze zorg ook goed worden vastgelegd in de administratie. Maar hoe zorg je ervoor dat dit zo efficiënt en eenvoudig mogelijk wordt gedaan?

Snel, eenvoudig en goed

Binnen de zorg gelden veel protocollen, er zijn werkinstructies en andere documentatie. Daarnaast wordt alles bijgehouden in het Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) of het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Het is van groot belang dat jij als zorgmedewerker hier snel en eenvoudig bij kunt. Zo kun je de juiste zorg verlenen.

Dit kan eenvoudig door het gebruik van de “Online Werkplek voor de Zorg”. Dit is een digitale omgeving waarin alle applicaties staan die je als zorgmedewerker nodig hebt. Denk hierbij aan het rooster, e-mail, het EPD of ECD.

Gebruik het device dat jij wilt!

Daarnaast maakt het niet uit welk device je gebruikt. Of je nu inlogt met je mobiel, met een laptop of met je tablet, je komt altijd uit bij het vertrouwde startscherm. Hier kun je eenvoudig bij je documenten en applicaties en hoef je niet lang te zoeken naar de juiste formulieren. Wanneer je een formulier digitaal hebt ingevuld kun je deze vervolgens automatisch naar de juiste persoon versturen.

Administratie direct bijwerken

Waar zorgmedewerkers voorheen waren gebonden aan vaste computers en een bedrijfsnetwerk, kun je met de Online Werkplek voor de Zorg heel eenvoudig vanaf een externe locatie inloggen. Hierdoor ontstaat er een goede en efficiënte samenwerking. Naast toegang tot de eigen omgeving, is er ook toegang tot het laatste nieuws, intranet, relevante cijfers en andere benodigde informatie.

Betere zorg

Bovenstaande zorgt er niet alleen voor dat het werk voor zorgmedewerkers een stuk eenvoudiger en efficiënter wordt, ook draagt de Online Werkplek voor de Zorg bij aan het verlenen van betere zorg. Zorgmedewerkers zijn hierdoor namelijk een stuk minder tijd kwijt aan administratieve taken en houden daardoor meer tijd over voor de zorg voor cliënten. Voorwaarde is natuurlijk wel dat alle tooling goed gebruikt wordt. Houd rekening met de vaardigheden en behoeften van de zorgmedewerkers bij het introduceren van de werkplek.

Meer weten?

Benieuwd hoe de Online Werkplek voor de Zorg jouw medewerkers optimaal kan ondersteunen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden? Wil je graag zelf ontdekken hoe zorginstellingen meer tijd overhouden voor het verlenen van goede zorg? Ik vertel je graag meer! Neem contact met mij op via Margaux.Smid@axians.com

Meest gelezen artikelen Artikelen per onderwerp
Powered by