Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar blogoverzicht

Werk is een activiteit

Auteur: Stefan van Dorst

Ik las laatst een artikel waarin werd geschreven: “Werk is geen locatie meer, maar een activiteit”. Daarbij gebruiken de meeste medewerkers drie devices, zoals een laptop, tablet en mobiele telefoon. Dankzij het gebruik van deze diverse devices met uiteenlopende applicaties blijven we optimaal productief en geïnformeerd. Oplossingen om beter te kunnen samenwerken, mobiele apps en slimme toepassingen voor het uitwisselen van informatie, zijn uitgegroeid tot de nieuwe norm binnen je werkomgeving. Maar is dit bij jouw organisatie ook al zo ingericht?

Nieuwe generatie

Het is een feit, een ander soort medewerkers (generatie Y) komt nu op de arbeidsmarkt. Deze generatie kijkt op een andere manier naar “een baan” en blijft waarschijnlijk niet eeuwig bij een organisatie werken. Ze zijn gewend met technologie te werken waarmee ze zijn opgegroeid en communiceren via verschillende tools en platformen. Ze verwachten dit ook tijdens hun werk te kunnen doen. Vastzitten aan een vaste werkplek past niet bij dat beeld. Deze nieuwe medewerkers zoeken flexibiliteit, mogelijkheden om zelf hun werk te kunnen indelen én optimaal te kunnen samenwerken. Een flexibele werkplek is hiervoor een randvoorwaarde.

Cloud werken

Met dit in je achterhoofd, kun je je afvragen waarom je dan nog zou kiezen voor de aanschaf van een serverpark? Waarschijnlijk biedt het investeren in online werkplekken meer mogelijkheden. Werken in de Cloud betekent dat je overal kunt werken waar dat maar mogelijk is, op elk tijdstip en vanaf elk device. Daarnaast hoef je je niet meer druk te maken over back-ups, licenties en bijvoorbeeld updates. Je kunt onbegrensd werken.

Je eigen online werkplek

Op je eigen online werkplek kun je alle voor jou relevante applicaties openen, vanuit één centraal punt. Op basis van je functie/rol/werkzaamheden krijg je alleen die applicaties en informatie te zien die voor jou van toepassing zijn. Jij krijgt bijvoorbeeld direct inzicht in je agenda, nieuws, e-mail, documenten en business applicaties. Dit terwijl je collega toegang krijgt tot allerlei andere applicaties. Je kunt vanaf elk device, inclusief tablets en smartphones, op dezelfde manier werken.

Jouw online werkplek hangt dus af van het soort werkzaamheden die je uitvoert. In mijn volgende blog zal ik iets meer vertellen over de verschillende types online werkplekken van Axians.

Ook onbegrensd werken met een online werkplek? Vraag vandaag nog een gesprek met mij aan!

Of download ons whitepaper:
New Call-to-action

Meest gelezen artikelen Artikelen per onderwerp
Powered by