Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar blogoverzicht

Onbegrensd communiceren

Auteur: Henk Smeding

Ben jij altijd en overal bereikbaar? Tegenwoordig willen we overal en altijd informatie met elkaar kunnen delen. Dit doen we telefonisch, via de mail, via chats of via video. Een combinatie van al deze manieren om met elkaar te communiceren zou natuurlijk ideaal zijn. Gelukkig bestaat er een tool voor: Skype for Business*.

Met Skype for Business heb je verschillende soorten communicatiemiddelen gebundeld in één tool. Je kunt er mee bellen, chatten, video vergaderen, maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld je scherm te delen.

*Microsoft heeft aangekondigd dat Skype for Business geïntegreerd wordt binnen Microsoft Teams. We houden je op de hoogte!

Snelle communcatie

Doordat al deze opties in de tool aanwezig zijn, heb je de mogelijkheid om snel te schakelen. Stel je voor, je bent aan het chatten met je collega. Je hebt enkele vragen over een bepaald document. Uiteindelijk blijken de vragen waar jij een snel en gemakkelijk antwoord op wil, toch even lastiger en ingewikkelder te zijn om te beantwoorden. Dit even snel uitleggen via de chat is eigenlijk niet mogelijk. Met één klik verander je het chat gesprek in een telefoongesprek en zo krijg je alsnog snel je antwoord.

Of wanneer je bijvoorbeeld met je collega’s in een telefonische vergadering aanwezig bent. Jullie bespreken uitgebreid de mogelijkheden van een nieuwe productielijn die jullie willen gaan aanschaffen. Je hebt hierbij de productspecificaties opgezocht en zou graag de mening van je collega’s willen weten over bepaalde features. Met de optie “scherm delen” laat je je collega’s eenvoudig meekijken op jouw scherm en ga je rustig alle features bij langs.

Geen vaste werkplek of device

Om ook het gevoel van echt samenwerken te creëren is er ook nog de mogelijkheid om een videovergadering te starten. Zo kun je, ondanks dat je op verschillende locaties zit, toch elkaar zien en effectief samenwerken. Dit kan op je werk, maar ook vanuit huis of een andere externe locatie.

De tool Skype for Business is beschikbaar in de vorm van een app. Daarom is deze niet alleen te gebruiken op je laptop, maar bijvoorbeeld ook op je tablet en smartphone. Wanneer je dus onderweg bent naar een vergadering, maar door een file te laat gaat komen, kun je altijd inbellen met de Skype for Business app en toch “op tijd” deelnemen aan de vergadering.

Daarnaast maakt de app het mogelijk dat je geen vaste werkplek meer nodig hebt om te kunnen bellen. Mocht je in een rumoerige ruimte zitten en even een andere willen zoeken? Dan bestaat er de mogelijkheid om het gesprek te dempen. Komt er een telefoontje binnen, maar deze blijkt eigenlijk voor een collega te zijn? Met Skype for Business schakel je eenvoudig het gesprek door naar een andere medewerker.

Status

Ook is het mogelijk om in Skype for Business aan te geven of je wel of juist niet beschikbaar bent voor een telefoontje. Lees je net een ingewikkelde offerte door waar je volledig de aandacht bij moet houden, dan kun je je status veranderen in niet storen. Maar er is ook de optie om “zo terug” of “in vergadering” te zijn.

Het bellen en alle andere soorten communicatie met Skype for Business, gaan volledig via het internet. Hierdoor zijn er geen kosten meer voor bijvoorbeeld het onderhoud en het gebruik van de vaste lijn.

Wil jij ook meer effectief en onbegrensd met je collega’s kunnen communiceren?

BEL ME TERUG!

Meest gelezen artikelen Artikelen per onderwerp
Powered by