Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar blogoverzicht

Overal prettig werken met MDM

Auteur: Stefan van Dorst

Zoals eerder genoemd in mijn blog “Werk is een activiteit” werken we al lang niet meer achter één PC. Gemiddeld werkt men met drie verschillende devices (laptop, smartphone en je tablet). Hierdoor kun je snel onderweg nog even een document checken, een e-mail versturen of deelnemen aan een online vergadering. Echter brengt deze manier van werken ook veiligheidsrisico’s met zich mee. Want hoe ga je om met een gestolen laptop die toegang biedt tot gevoelige bedrijfsgegevens? En hoe beheer je al die verschillende gebruikers en devices, met ook nog met verschillende operating systems?

Mobile Device Management (MDM)

Mobile Device Management (MDM) kan hierin helpen. Met MDM kunnen bijvoorbeeld alle devices in één keer worden voorzien van zakelijke apps, software-updates en beveiligingsinstellingen. Gestolen of verloren devices kun je op afstand blokkeren en wissen. In dit blog beschrijf ik in het kort twee belangrijke voordelen van MDM.

Veilig werken

Vaak wordt het regelen van Security als complex en lastig ervaren. Met MDM beheer je alle devices vanuit 1 centraal punt, een console. Hierdoor heb je meer grip op je Security. Zo kun je vanuit dit centrale punt de installatie van beveiligingssoftware, zoals virusscanners, antivirus en firewalls eenvoudig regelen.

Maar ook het beheer van veilige verbindingen en applicaties is door de console eenvoudig in te regelen. Daarnaast kun je tijdig en eenvoudig de laatste updates uitvoeren op alle devices, zodat iedereen met de laatste en meest veilige versie van de applicatie werkt.

En, zoals ook al eerder genoemd, kan je een gestolen device op afstand wissen of vergrendelen. Wanneer bijvoorbeeld een latop of smartphone gestolen is, kan je zo voorkomen dat er gevoelige en vertrouwelijke informatie naar buiten lekt.

Eenvoudig beheer

Je kunt vanuit de console de instellingen van alle aangesloten devices van je medewerkers beheren. Dit werkt zeer efficiënt, want om dit handmatig uit te voeren voor meerdere devices kost erg veel tijd. Wanneer er een wijziging wordt doorgevoerd in een van de bedrijfsapplicaties, kun je er met MDM voor zorgen dat alle devices in één keer geüpdatet worden. Dit bespaart je enorm veel tijd.

Ook is het mogelijk om te monitoren hoeveel data men gebruikt en dit gebruik te beheren. Merk je bijvoorbeeld op dat er te veel data wordt gebruikt, dan kun je het gebruik van internet op bepaalde devices beperken. Daarnaast is het mogelijk om de applicaties direct op alle devices te installeren, updaten en zelfs verwijderen. Hierdoor beheer je eenvoudig alle applicaties van je medewerkers.

Kortom; je kunt met MDM devices configureren, beheren, beveiligen en de bedrijfsgegevens op de devices controleren. Tegelijkertijd kunnen de medewerkers productief aan de slag met de devices waar ze graag hun werkzaamheden mee uitvoeren.

Ook eenvoudig je devices beheren? Vraag vandaag nog advies! Laat je gegevens achter en we nemen snel contact met je op!

BEL ME TERUG!

Meest gelezen artikelen Artikelen per onderwerp
Powered by