Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar blogoverzicht

De moderne werkplek

Auteur: Stefan van Dorst

De ontwikkelingen op het gebied van de werkplek en alle tools die nodig zijn om goed te kunnen samenwerken, gaan razendsnel. Het wordt steeds eenvoudiger om services uit de public cloud te integreren met bedrijfsprocessen van organisaties. Office 365, Intune en Azure AD zijn hier voorbeelden van. Als je medewerkers geen eenvoudige tools geeft om online te kunnen (samen)werken, gaan ze daar zelf wel naar op zoek. Gesprekken over projecten worden gevoerd via Facebook, bestanden worden gefotografeerd en gedeeld via WhatsApp. Maar dit lijkt me niet wenselijk.

Ook mailen we wat af. Uit onderzoeken van Citrix, Forrester en IDC blijken dat de gemiddelde kantoormedewerker de helft van zijn werktijd besteedt aan e-mail. Je kan je afvragen hoe efficiënt e-mail eigenlijk is? Werken we wel effectief samen? We werken bijvoorbeeld met meerdere versies van bestanden. Daarna mailen we deze ook nog eens over en weer met een collega voor enkele aanpassingen en verbeteringen. Dat moet efficiënter, toch?

Innovatie als onderdeel van het primaire proces

Axians heeft een speciaal team dat zich bezighoudt met al deze nieuwe ontwikkelingen. Daarbij hebben wij DevOps geïntegreerd in onze organisatie. Hierdoor is innovatie een doorlopend proces en niet alleen een tijdelijk project. Door innovatie een onderdeel van het primaire proces te maken, worden op elk niveau binnen de organisatie onze diensten continue verbeterd. Daarnaast vullen we ons portfolio aan met additionele items die van toegevoegde waarde zijn voor organisaties.

Adoptie en functionele onboarding om te innoveren

Maar om medewerkers mee te krijgen in de ontwikkelingen, die elkaar in hoog tempo opvolgen, moeten deze een “zachte landing” krijgen binnen de organisatie. Het kennisniveau van medewerkers kan nogal verschillen en zal dus ook een andere aanpak vragen om de adoptie van nieuwe tooling of applicaties te laten slagen. Het veel gehoorde “ze moeten het maar gewoon gaan gebruiken”, werkt juist averechts. Want nieuwe type werkplekken, Apps en Office365 vereisen de juiste begeleiding. Het gaat uiteindelijk om wat mensen ermee gaan doen!

Begeleiding nieuwe manier van werken

We begeleiden organisaties tijdens deze veranderingen. Dit doen we door middel van adviseren, trainen, coachen, workshops, etc. Een training of workshop over nieuwe technologie gaat over het werk dat gedaan moet worden. Dat is voor elke organisatie anders, workshops en materiaal moeten daarop aansluiten. We kunnen verschillende trainingen verzorgen, bijvoorbeeld klassikaal, via één-op-één training, web-based of een gebruikersgroep training. Daarnaast is gedragsverandering noodzakelijk om de nieuwe manier van werken onderdeel te maken van de vaste routine van medewerkers. Hierin kunnen wij ondersteunen.

Geïnspireerd geraakt?

Wil je meer weten over de moderne werkplek? Neem contact met mij op via 06 511 424 92.
Of laat je gegevens achter en ik bel je snel terug!

BEL ME TERUG!

 

Meest gelezen artikelen Artikelen per onderwerp
Powered by