Bel direct: 088 5975500
Neem contact op
Terug naar home

BIV Framework dataclassificatie

Voordat je data classificeert, stel je binnen je organisatie vast welke processen de data “aanraakt”. Pas als je in kaart hebt over welke data je beschikt en op welke manier deze gebruikt wordt, kun je een goede dataclassificatie uitvoeren.

Het beschermingsniveau van informatie wordt uitgedrukt in classificatieniveaus voor Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid (BIV):

  • Beschikbaarheid – wanneer en in welke mate moet informatie beschikbaar zijn voor de organisatie?
  • Integriteit – het geeft aan dat de data in overeenstemming is met de werkelijkheid; het bepaalt of de data juist, volledig en tijdig is.
  • Vertrouwelijkheid – hoe hoger het niveau van vertrouwelijkheid, hoe hoger de bevoegdheden moeten zijn voor het muteren, kopiëren en verwijderen van data.

Alle informatie krijgt een classificatieniveau en op basis daarvan bepaal je welke beveiligingseisen en maatregelen je neemt. Het invullen van de dataclassificatie is echter niet altijd even gemakkelijk.

We delen graag het BIV FRAMEWORK dat Tobias Maat gebruikte in het webinar “Heb jij de beschikbaarheid, veiligheid en compliance van je data in control?”

DOWNLOAD HET BIV FRAMEWORK

Powered by