De VCD IT groep gaat per 1 oktober verder als Axians, het ICT merk van VINCI Energies. De expertise die hiermee wordt toegevoegd levert een meerwaarde aan de huidige oplossingen die Axians haar klanten biedt op het gebied van digitale transformatie. Axians groeit met deze samenvoeging naar ruim 950 medewerkers in Nederland, wat resulteert in een verbreding en versterking van het portfolio.

Axians breidt portfolio uit

De overname resulteert in een intensivering van dienstverlening in verschillende segmenten zoals de zorg, industrie, automotive, overheid, educatie, retail en de zakelijke dienstverlening. De komst van vijf nieuwe business units verdeeld over de locaties Groningen, Eindhoven en Delft – alle met een specialiteit die aanvulling is op het bestaande portfolio van Axians – zorgen voor meer diversiteit rondom cloud, infrastructuur, software en business applicaties.

Met name op het vlak van business analytics en business applicaties voegt VCD mooie oplossingen en diensten toe aan het portfolio van Axians. Denk daarbij aan een financiële applicatie en dbc registratie voor de zorg, een dealer management applicatie voor de automotive sector, supply-chain, voorraadbeheer en warehouse management in de retail & logistiek en tevens factuurverwerking, tijdsregistratie, tracking & tracing en analytics oplossingen die in meerdere sectoren in gebruik zijn.

Autonomie en ondernemerschap

Deze versterking resulteert in een nog sterkere netwerkorganisatie. Een organisatie met een hoge mate van autonomie en ondernemerschap waarin samenwerken, gebruik maken van elkaars expertise en de ‘human touch’ hoog in het vaandel staan. Een breder portfolio betekent dan ook dat we nog vaker ‘ja’ kunnen zeggen tegen uitdagende projecten en voldoende slagkracht ontwikkelen om klanten te ondersteunen met hun verdere digitalisering.

Contact

Heeft u binnen de VCD IT Groep een vast contactpersoon? Ook onder de vlag van Axians blijft dit zo. Indien u vragen heeft over bovenstaande informatie kunt u hiervoor bij uw contactpersoon terecht.