Medewerkers meer flexibiliteit geven om hun werk uit te voeren op een manier die bij hen past en tegelijkertijd de informatiebeveiliging verbeteren. Dat waren de twee doelen die NTS stelde aan de nieuwe werkplek. In samenwerking met Axians is een concept ontwikkeld dat aan deze twee ogenschijnlijk tegenstrijdige eisen tegemoetkomt.

NTS is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en assemblage van high-precision systemen, modules en componenten voor de hightech industrie. NTS is wereldwijd actief voor klanten in onder andere de semiconductor, life sciences en digital printing. Marcel Diemont, corporate IT-manager, vertelt: “Wij ontwikkelen componenten voor klanten die machines bouwen voor deze markten. Dat betekent dat klanten hun intellectual property met ons delen. Daar moeten we natuurlijk uitermate voorzichtig mee omgaan”, stelt hij. Van oudsher werd security bereikt door dingen zoveel mogelijk dicht te zetten. Maar dat is niet meer van deze tijd. Zeker niet omdat de wereld steeds opener wordt. Dit vraagt een andere benadering van de werkplek.

Werkplek is startpunt modernisering

Diemont ontwikkelde een visie die bij deze nieuwe wereld past. In die visie staat centraal dat medewerkers vrij zijn om hun werk uit te voeren op de voor hen meest efficiënte manier, maar dat tegelijkertijd processen wel goed moeten worden geborgd. IT moet daarbij een hulp zijn en geen sta-in-de-weg. NTS definieerde meerdere projecten om dat doel te bereiken. Het eerste is de ontwikkeling van een nieuwe werkplek. “De werkplek is het startpunt, want alle efforts die wij als IT doen resulteren uiteindelijk in een scherm dat een gebruiker ziet.”

Meer weten? Lees hier het complete artikel.