Koppeling tussen ZorgDomein en Online-DBC is een feit!

Na een succesvolle pilotfase is vanaf heden de koppeling tussen Online-DBC en ZorgDomein live! Via deze koppeling ontvangt uw praktijk bij een verwijzing via ZorgDomein automatisch alle relevante gegevens snel en foutloos in het dossier. Uiteraard is het zo dat u altijd in de regie blijft over welke cliënten u wel en niet aanneemt binnen uw praktijk.

Met ZorgDomein:
ZorgDomein is een online platform waar zorgvraag en zorgaanbod bij elkaar worden gebracht. Ruim 90% van de huisartsen werkt met ZorgDomein, maar ook als vrijgevestigde in de GGZ kunt u de voordelen van ZorgDomein ervaren. Met ZorgDomein toont u uw zorgaanbod aan de huisarts en ontvangt u verwijzingen digitaal, compleet en volgens de geldende richtlijnen. Ook kunt u gemakkelijk rapportages versturen en ontvangen. Kortom, betere samenwerking met de huisarts, minder administratieve last voor de praktijk, heldere en veilige communicatie en altijd een complete verwijzing. Lees meer op zorgdomein.com/praktijken.

Kosten ZorgDomein
De koppeling en integratie binnen Online-DBC is voor onze klanten gratis en zit verwerkt in de Dossiermodule. De  kosten voor ZorgDomein voor praktijken bedragen eenmalig 30,- registratiekosten en maandelijks € 10,- per praktijklocatie en € 6,- per geregistreerde zorgverlener. Voor een praktijk met 1 locatie en 1 zorgverlener bedragen de kosten per maand dus €16,- per maand (excl. BTW). ZorgDomein rekent ook geen extra kosten voor het gebruik van de koppeling met Online DBC.

Koppeling activeren en/of aanmelden
De koppeling met ZorgDomein zit in de dossiermodule. De verantwoordelijke beheerder van uw praktijk kan deze koppeling aanzetten vanuit “Organisaties en Beheer”, vervolgens selecteert u informatiesysteem “Online-DBC” en voert u uw AGB-code in. Door uw gegevens te bevestigen is de koppeling gelegd. Als laatste ontvangt u een verificatiecode, zodat u daadwerkelijk de enige bent die een dergelijke koppeling kan leggen.

ZorgDomein heeft  hier bovenstaande informatie in een stappenplan weergegeven. Maakt u nog geen gebruik van ZorgDomein? Meld uw praktijk dan vandaag nog aan.