Delft – Birmingham – Euromaster is één van de belangrijkste Europese spelers op de banden- en onderhoudsmarkt. Kwaliteit en klanttevredenheid staat hoog in het vaandel. Sinds 2014 maakt Euromaster Nederland gebruik van het Quality Management System (QMS) van Axians. Het Axians QMS heeft de afgelopen jaren gezorgd voor meer inzicht, verbetering van processen en hogere klanttevredenheid. Als een van de weinige QMS systemen kan tevens de strenge Michelin certificering voor het grootste deels uitgevoerd worden vanuit het Axians QMS. De positieve ervaringen van Euromaster Nederland heeft er mede toe geleid dat per 1 oktober 2019 ook gaat ook ATS, Euromaster UK, gebruik gaat maken van het Axians QMS platform.

Inzicht en grip op kwaliteit

“Wij zijn super enthousiast dat ook Euromaster UK gekozen heeft voor ons QMS platform. Euromaster UK heeft 325 vestigingen die gebruik gaan maken van deze oplossing. Het doel is dat zij, in het verlengde van de Nederlandse aanpak, de kwaliteit en daarmee de processen gaan verbeteren. Axians QMS geeft niet alleen de Quality Manager controle, maar geeft daarnaast ook management volledig inzicht en grip op kwaliteit, klanttevredenheid en noodzakelijke compliancy.”, zegt Erwin Kloppenburg, Client Manager Axians Business Analytics. 

Het Axians QMS is zeer flexibel en intuïtief in gebruik voor alle verantwoordelijken in een kwaliteitsmanagement proces. Het verzorgt alle periodieke uitvragen, enquêtes en steekproeven voor de filialen en helpt de organisatie om het proces te vereenvoudigen en te managen. Het QMS biedt tevens de mogelijkheid reeds bestaande databronnen te koppelen en is voor elke organisatie schaalbaar in te zetten. Matthijs Bakker, productmanager: “Met ons platform zorgen organisaties, die bewust omgaan met hun kwaliteit, ervoor dat ze alle medewerkers persoonlijk betrokken zijn en de controles kunnen uitvoeren. Dit helpt hun om consistenter te presteren. Het Axians QMS helpt daarmee de kwaliteit te borgen en te verhogen.”

Komende maanden kijkt Axians samen met Euromaster naar de mogelijkheden om andere landen waarin Euromaster actief is aan te haken op het Axians QMS platform.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het Axians QMS, lees dan hier het blog. Ook kun je het recorded webinar bekijken.

Wil je liever contact opnemen, mail dan naar  Erwin Kloppenburg of Matthijs Bakker.