Rotterdam, 14 oktober 2019 – Cisco heeft bekend gemaakt welke Nederlandse partners een Cisco Partner Award hebben gewonnen voor de samenwerking met hun klanten en Cisco Nederland in Cisco’s boekjaar 2019. Ieder jaar reikt Cisco in Nederland awards uit aan de partners die een grote groei hebben gerealiseerd op bepaalde gebieden of die zich op een andere manier hebben weten te onderscheiden. Axians ontving daarbij de Architectural Excellence: Data Center award en werd door Cisco, mede dankzij het creëren van innovatieve diensten met een geweldige groei als resultaat, benoemd tot NL Partner of the Year.

NL Partner of the Year 2019

“Axians is al jaren een zeer gewaardeerde partner van Cisco, maar behoort ook al geruime tijd tot het gilde van hoog gecertificeerde Cisco Gold Partners” aldus Daan de Groot, Head of Partner Organization Cisco Netherlands. “De afgelopen vijf jaar heeft Axians telkens een zeer consistente groei laten zien met als voorlopig hoogtepunt het afgelopen jaar, waarin wederom een enorme groei met dubbele cijfers is gerealiseerd. Ruim een jaar geleden is Axians als van de eerste partner met Cisco in gesprek gegaan over de koers van Cisco richting periodiek terugkerende omzet en een software-georiënteerd businessmodel. Axians heeft daarop in lijn met het thema ‘Perform and Transform’ voor vele facetten van het bedrijf de koers omgegooid en nieuwe diensten, waaronder ‘As A Service,’ gecreëerd met geweldige groei als resultaat.”

Architectural Excellence: Data Center

Volgens De Groot heeft Axians enorme stappen gezet in haar proposities en de mogelijkheid om nieuwe omgevingen te kunnen demonstreren. “Hyperconverged, on-premises, cloud, multi-cloud, the future of cloud en Data Center. Hoe ga je om met de eigen cloud-omgeving en zorg je ervoor dat applicaties van klanten veilig en qua capaciteit snel kunnen worden op- en afgeschaald? Axians heeft enorme stappen gezet in hun proposities en de mogelijkheid om de nieuwe omgevingen te kunnen demonstreren, met als resultaat een fantastische groei in deze architectuur in het Public, Commercial en Enterprise segment.”

Future-proof samenwerking op vele vlakken

“De samenwerking met Cisco is intensief en vooruitstrevend, continue passen we ons aan op de veranderingen in de markt door nieuwe diensten te ontwikkelen op basis van zowel nieuwe technologie als nieuwe modellen voor afrekening. Daarmee ontwikkelen we ons nu sterk met nieuwe diensten op collaboration, datacenter en software defined networking met Cisco DNA en Meraki en zetten we IoT, Security en SD-WAN in op diensten met een hoge toegevoegde waarde ter extensie van het netwerk. Door continue met elkaar in dialoog te blijven innoveren we samen sneller.

Axians is er trots op om in 14 categorieën 7 nominaties te ontvangen en vervolgens Partner of the Year te zijn geworden, dat zegt alles over de intensiteit van samenwerken. Daarom is er is alle vertrouwen dat we ook op 5G en Wifi 6 flinke stappen met elkaar maken om het next-gen internet vorm te geven!’ zegt Edwin Kanis, Manager Marketing en Innovatie bij Axians.