Rotterdam, 5 januari 2021 – Axians is de eerste partner in Nederland die naast de Platinum Hybrid IT en Platinum Aruba status tevens de Aruba Managed Service Provider accreditatie heeft behaald.  Deze accreditatie onderstreept de intensivering van de samenwerking tussen beide partners in hun dienstverlening en geeft een impuls aan de uitbreiding en versterking van het Axians Network as a Service (NaaS) aanbod. Met de technologie van Aruba is het voor zowel bedrijven als instellingen nog eenvoudiger om het netwerk schaalbaar en op basis van gebruik te consumeren.

Organisaties, en vooral hun gebruikers, willen vandaag de dag altijd betrouwbare en snelle connectiviteit om overal productief te zijn. Maximale veiligheid en een goede gebruikerservaring spelen daarbij een belangrijke rol. Een stabiele, veilige en flexibele netwerkinfrastructuur waarin hier actief op gestuurd wordt is dan ook onmisbaar voor organisaties. Tegelijkertijd ziet Axians bij haar klanten de wens ontstaan om connectiviteit in abonnementsvorm af te nemen, zonder de dagelijkse inspanningen en uitdagingen die nodig zijn om een uitmuntende online ervaring te kunnen borgen.

NaaS thuiswerkoplossing voor veilig en productief (samen)werken

Troy de Backer, Manager Business Development bij Axians, licht toe: “We zien bij onze klanten dat er onder de huidige omstandigheden veel onzekerheid heerst over het gebruik van kantooromgevingen in de toekomst. Gaan we naar een hybride situatie waarin medewerkers meer thuis werken en wordt de kantooromgeving straks vooral nog gebruikt om samen te werken? Deze ontwikkelingen hebben gevolgen voor de kantooroppervlakte en samenstelling van je netwerkinfrastructuur. Met NaaS kunnen we organisaties voorzien van flexibiliteit dankzij een schaalbare architectuur en pay-per-use.”

“We zien bij onze klanten dat er onder de huidige omstandigheden veel onzekerheid heerst over het gebruik van kantooromgevingen in de toekomst. Met NaaS kunnen we organisaties voorzien van flexibiliteit dankzij een schaalbare architectuur en pay-per-use.”

Een gevolg is ook dat steeds meer organisaties hun medewerkers willen faciliteren zodat ze thuis probleemloos kunnen werken. “Daar bieden wij een NaaS thuiswerkoplossing voor waarmee je elke medewerker stabiel en veilig internet kunt bieden op basis van een maandelijkse vergoeding” aldus De Backer. “Met deze oplossing wordt dezelfde online ervaring gerealiseerd als op kantoor. Belangrijk voordeel is ook dat de werkplek hiermee voldoet aan meer security vereisten dan een traditionele VPN-oplossing. Daarnaast zorgt de NaaS thuiswerkoplossing voor een betere gebruikservaring, zo verbetert de kwaliteit van videobellen aanzienlijk waardoor ook op afstand het contact persoonlijker wordt.”

Betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk afgestemd op  de huidige marktomstandigheden 

Tom Greeve, Deputy Managing Director bij Axians: “Vanuit Axians investeren wij intensief in onze strategische partnerships en in ons diensten- en productportfolio. Wij hebben hierbij de ambitie om ons volledige porfolio as-a-service aan te kunnen bieden. Het behalen van de Aruba Managed Service Provider accreditatie past binnen deze ambitie. Aruba Central maakt ons aanbod aantrekkelijker voor organisaties die op basis van pay-per-use willen profiteren van een betrouwbaar, flexibel en veilig netwerk. Het is nu eenvoudiger om klein te beginnen en gaandeweg op- of af te schalen. Ideaal in de huidige marktomstandigheden.”

David van den Berg, Country Manager bij Aruba: “Veel organisaties zien de beschikbaarheid van het netwerk als een absolute noodzaak om betrouwbare IT-dienstverlening aan te kunnen bieden. Het moet gewoon altijd werken. Toch kost het veel tijd en capaciteit om de juiste connectiviteit, flexibiliteit en veiligheid te realiseren. Bovendien is er het risico dat deze inspanningen afleiden van projecten en innovatie. Tegenwoordig merken we dat klanten de samenwerking met een betrouwbare partner net zo belangrijk vinden als de technologie. Wij zijn verheugd dat we dit krachtige aanbod van Axians samen met onze technologie breder toegankelijk kunnen maken.”