Rotterdam, 6 november 2020 – Axians lanceert KINEXON’s SafeZone op de Nederlandse markt. Deze 1,5 meter oplossing is eenvoudig en snel in te zetten om social distancing in industriële plants te waarborgen. Het SafeZone-systeem, dat per direct beschikbaar is, beschermt medewerkers met een wearable tag. Dit garandeert de continuïteit van de bedrijfsvoering en helpt bedrijven om te gaan met de aangescherpte coronamaatregelen.

De smart wearable SafeTag is een belangrijk onderdeel van SafeZone. Deze tag geeft direct een waarschuwing (via licht en geluid) wanneer gebruikers zich niet houden aan social distancing-regels conform de Health en Safety guidelines. Met het SafeZone-systeem is een organisatie in staat het aantal besmettingsgevallen te minimaliseren. Hetzelfde geldt voor het aantal medewerkers dat getest moet worden of in quarantaine moet gaan. Met de bijbehorende software is bovendien in het geval van een infectie heel snel na te gaan met wie een medewerker in contact is geweest. “Dit maakt het mogelijk positieve gevallen heel snel te identificeren.” zegt Raymond Janssen, Manager Sales & Operations bij Axians. “Door de grote nauwkeurigheid van het systeem komen alleen realistische besmettingsgevallen in beeld.”

Door de compacte afmetingen (33 x 49 x 8 mm) en het lage gewicht (minder dan 15 gram) is de SafeTag zonder hinder op de pols of op de kleding te dragen. Het device maakt gebruik van Ultra-Wideband (UWB) radiotechnologie en bevat een oplaadbare batterij die volledig opgeladen tien uur meegaat. De SafeTag kan in een centrale Charging Unit weer worden opgeladen. Bovendien zet deze dan data door naar de Analysis Cockpit voor data-analyse.

Flexibiliteit en wendbaarheid 

Het is mogelijk om SafeZone als standalone oplossing te gebruiken. Eveneens kunnen organisaties kiezen SafeZone aan te sluiten op Axians’ IoT orchestrator platform MAESTRO. Verschillende mark leidende industriële bedrijven gebruiken MAESTRO om hun assets op afstand te beheren met behulp van een online dashboard. Axians werkt samen met partner KINEXON om SafeZone op de markt te brengen. Janssen: “Op deze manier samenwerken met partners brengt veel voordelen met zich mee, zoals flexibiliteit en wendbaarheid. Juist de huidige tijd levert het bewijs dat dit ontzettend belangrijk is.”

Over Axians

Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en -diensten. Het ondersteunt haar klanten – private bedrijven, publieke organisaties, overheidsinstanties, operators en serviceproviders – in het gehele proces van hun ICT-projecten met een breed portfolio aan oplossingen: software oplossingen, datacenters en cloud diensten, digitale werkplekken netwerkinfrastructuren, cybersecurity en oplossingen voor samenwerken en communiceren. Het Axians team van professionals op het gebied van consultancy, design, integration en services ontwikkelt deze oplossingen om van technologie in elke organisatie de drijvende kracht achter digitale transformatie te maken.