Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de ‘Channel Awards’ heeft Channelweb, het grootste informatiekanaal voor het Nederlandse IT reseller- en distributiekanaal, heeft Axians de award ‘Trusted Advisor of the Year’ ontvangen. Een mooie kroon op de in totaal drie nominaties die eerder zijn uitgegeven.

Een mooi voorbeeld welke zichtbaar is gemaakt voor deze nominatie is het project met Qlip, een kwaliteitsanalist in de zuivelketen. Qlip beoordeelt melkveehouders in Nederland regelmatig op uiteenlopende gebieden. Van melkkwaliteit en hygiëne tot diergezondheid, -welzijn en geneesmiddelengebruik. Binnen dit proces verzamelen ze veel data vanuit sensoren en de verschillende onderzoeken. Door deze data slim te combineren met nieuwe externe databronnen, wordt het via data science mogelijk om aan de hand van specifieke parameters veel doelgerichter te plannen en beoordelen.

Edwin van Merrienboer, Directeur bij Axians zegt: “Axians en Qlip werken nauw samen op het gebied van innovatie en digitale transformatie waarbij we onderzoeken of nieuwe technologieën rondom data het leven van mensen verder kan verbeteren. Het blijkt dat dit heel goed kan en we zien die steeds meer en sterken bij klanten in verschillende branches terugkomen!”.

Binnen dit big data-project bracht Axians aanvullende data science-kennis in, inclusief expertise voor de selectie en integratie van externe databronnen, zoals data van weerstations en grondsoorten. Ook helpt Axians bij het bouwen van een rijke rapportage-omgeving waardoor klanten eenvoudig en doelgericht bedrijfsgegevens kunnen ontsluiten.

Edwin Kanis, Manager Marketing & Innovation bij Axians zegt: “De nominatie is zowel door de jury als het publiek zeer positief en mooi in balans beoordeeld, daar zijn we trots op! We doen er dan ook alles aan om klanten te helpen innoveren; van trainingen en events tot waardevolle innovatie programma’s voor CIO’s. Het is fijn voor onze medewerkers om dit steeds meer uit de markt terug te krijgen. Enorm bedankt voor iedereen die heeft kunnen stemmen, namens alle medewerkers van Axians.

Meer informatie over dit specifieke project is hier te lezen.