Partnerschap basis voor Axians Datascan as a Service

Beverwijk, 19 september – Micro Focus heeft Axians benoemd tot eerste Gold partner voor Information Management & Governance. Als dataspecialist ziet Axians de waarde van data voor bedrijven sterk toenemen. Tegelijkertijd wordt de wet- en regelgeving voor hoe bedrijven met hun eigen data en die van klanten om moeten gaan steeds strenger. Hierdoor groeit het belang van transparant en betrouwbaar datamanagement. Om klanten op dit gebied optimaal te ondersteunen, investeerde Axians de laatste jaren sterk op dit vlak. Het resultaat is de Gold partnerstatus voor het Information Management & Governance portfolio van Micro Focus.

Dataspecialisten van Axians volgden uitgebreide trainingen van Micro Focus en behaalden diverse certificeringen die nodig zijn voor de Gold partner status. Jasper Wenselaar, Partner Business Manager bij Micro Focus zegt over de benoeming: “We hebben een jarenlange relatie met Axians. Hun experts kennen de data-uitdagingen waar organisaties voor staan. Ze lossen governance-vraagstukken op en ondersteunen bij het opstellen van een effectief databeleid. In dat proces maken ze zeer effectief gebruik van onze software. Slimme data-analyses geven organisaties meer inzicht en controle over hun dataomgeving en compliance-risico’s.”

Datascan as a Service

De samenwerking tussen beide partners is succesvol, zo blijkt uit de gewonnen aanbestedingen. Het partnerschap van Axians en Micro Focus gaat echter verder. Beide bedrijven ontwikkelen ook samen datamanagement oplossingen. Een concrete oplossing is de Axians Datascan as a Service. Met deze dienst speelt Axians in op de huidige ontwikkelingen in de markt voor datamanagement en -governance. Organisaties moeten kunnen aantonen hoe ze omgaan met privacygevoelige data, bijvoorbeeld van klanten of medewerkers. Data-compliance is mede door de regelgeving zoals AVG een belangrijk aandachtspunt. Organisaties moeten daarop anticiperen en zoeken daarbij de ondersteuning van een gespecialiseerde partner zoals Axians.

Grip op data en compliance

Axians helpt organisaties bij meer dan alleen het opstellen van hun databeleid en –governance. Jeroen van Twuijver, Business Unit Manager bij Axians, legt uit: “Met onze Datascan as a Service geven we bedrijven inzicht in de privacy-gevoelige data binnen hun organisatie. Daarbij gebruiken we diepgaande analyses op basis van machine learning en pattern matching die Micro Focus mogelijk maakt. DataScan as a Service inventariseert automatisch waar privacygevoelige informatie zich in de data-omgeving bevindt en classificeert deze. Op basis van het databeleid volgen automatisch relevante vervolgacties, zoals het verwijderen van cv’s na vier weken als een kandidaat niet is aangenomen. Zo hebben bedrijven niet alleen meer grip op hun data, maar ook op potentiele risico’s.”