Wireless voor elke situatie

De ICT-infrastructuur is voor organisaties een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse operatie geworden. Daarin speelt de draadloze netwerkinfrastructuur een belangrijke rol, om connectiviteit en snelheid te garanderen aan het grote aantal professionals dat zich door je organisatie beweegt. Het draadloze netwerk moet een stabiele ondergrond en goede performance bieden aan eindgebruikers en applicaties.

Ondertussen stijgen de verwachtingen van eindgebruikers en is innovatie nodig. Met de huidige snelheid van technologische ontwikkelingen volgen investeringen elkaar snel op terwijl de nodige expertise kostbaar is. Daarom investeren wij continu in de ontwikkeling van nieuwe diensten voor onze klanten. Zodat slimme technologie in de vorm van een dienst snel beschikbaar is en betere communicatie en samenwerking voor elke organisatie bereikbaar zijn.

Implementatie en samenwerking

Axians helpt je gefundeerde beslissingen te nemen in de zoektocht naar een passende draadloze netwerkinfrastructuur. Zodat losse onderdelen geïntegreerd worden en optimaal met elkaar communiceren. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin het netwerk en telefonie door verschillende afdelingen worden beheerd. Of wat is er nodig om Skype for Business goed te laten functioneren over WLAN?

Wij vinden het belangrijk dat ons design en de implementatie daarvan passen bij de situatie in jouw organisatie. Daarbij spelen kennis en ervaring een grote rol. Als system integrator werken we met verschillende partners samen waardoor we bekend zijn met de oplossingen van onze partners en apparatuur bij onze klanten op locatie. Onze professionals testen een oplossing vooraf in het lab voor een geruisloze, snelle implementatie en een snel werkende oplossing.

Pre site survey

Wij voeren een site survey uit om te kunnen garanderen dat de performance van het netwerk in je organisatie optimaal is: ongeacht het aantal devices dat hier gebruik van maakt. De pre survey bestaat uit de volgende stappen:

Inmeten en radioplan opstellen

We starten met een 0-meting om na te gaan in hoeverre je organisatie maatregelen kan nemen voordat het WiFi-netwerk wordt geïmplementeerd. Waar dienen acces points gepositioneerd te worden voor een zo goed mogelijke dekking en performance? Alarmsensoren mogen bijvoorbeeld niet interfereren met het draadloze netwerk.

Troubleshooting en monitoring

Wanneer je organisatie (onvindbare) problemen met de draadloze omgeving ervaart helpt Axians. Onze ervaring is dat een slecht presterende verbinding in veel gevallen herleid kan worden naar het RF spectrum en niet direct naar de netwerkomgeving zoals vaak wordt gedacht. Als dit niet goed is ingericht en er problemen ontstaan door interferentie, kan de afhandeling van data niet met de juiste performance plaatsvinden. Dit verhelpen we met troubleshooting: een site survey gericht op het vinden van de storingsbron(nen) die het netwerk negatief beïnvloeden.

High-density

Hoe zorg je er voor dat grote groepen studenten altijd en overal veilig op het netwerk van je onderwijsinstelling kunnen? Hoe blijft het netwerk beschikbaar tijdens een raadsvergadering met 200 aanwezigen? Kun je informatie waarmee afdelingen zoals finance en HRM werken alleen voor deze medewerkers toegankelijk maken? Ja, dit alles maken we mogelijk door middel van segmentering. Op locaties waar veel mensen (tegelijkertijd) van het netwerk gebruikmaken kun je op die manier juiste toegang verschaffen aan gebruikers en voorrang verlenen aan vooraf gedefinieerde verkeersstromen. Door te segmeneren kun je er zo voor zorgen dat wethouders en bezoekers, studenten en docenten of zorgverleners en patiënten op hetzelfde netwerk maar in hun eigen omgeving werken. In een high-density netwerk kun je dankzij een hoge dichtheid van acces points een grote groep gebruikers bedienen, waarbij de performance hoog blijft.

Stabiliteit en betrouwbaarheid

In een ziekenhuis moet het netwerk 24/7 beschikbaar zijn om zorgverlening niet in gevaar te brengen. Zowel apparaten van zorgverleners, patiënten als het alarmoproepsysteem maken hier gebruik van. Door deze gebruikers goed te scheiden en het netwerk optimaal te implementeren waarbij een juiste overlap van cellen wordt gecreëerd, wordt het netwerk stabiel en betrouwbaar. Dit vergt kennis en ervaring omdat dit voor de organisatie een cruciaal onderdeel is om goed te kunnen functioneren. Ook in het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een draadloze netwerkomgeving bedrijf kritisch. Lees hier waarom het ziekenhuis voor een ‘self healing’-netwerk koos dat altijd beschikbaar is, ook bij een storing.

Voice en video over het wireless netwerk

Een juiste overlap creëren tussen RF cellen binnen je organisatie is essentieel om de applicaties die van het draadloos netwerk gebruik maken voor voice en video, optimaal te laten werken. Daarnaast scheiden we het dataverkeer en markeren we het voice verkeer om deze functionaliteit voorrang te kunnen verlenen ten opzichte van het overige verkeer.

Met het oog op de inzet van steeds meer domotica, denk hierbij aan video over WiFi of het gebruik van sensoren, helpen wij je organisatie aan een stabiel draadloos netwerk. Dit is uitermate belangrijk om te kunnen garanderen dat video of data uit sensoren op tijd op de juiste bestemming aankomt.

Wij helpen je graag verder!