Wireless location services

Dankzij locatiebepaling bieden wij manieren om de ruimten in je gebouw optimaal te benutten en medewerkers, gasten, klanten of patiënten altijd up-to-date de weg te laten vinden. Daarbij maken we gebruik van het draadloze netwerk van je organisatie en zetten we dit slimmer in.

Een optimale bezetting in smarter buildings

Van facility- of Real Estate managers wordt verwacht dat zij de efficiëntie van gebouwen continu verbeteren en kosten besparen. De beleving van bezoekers speelt daarbij ook een steeds belangrijkere rol. Wij helpen het draadloze netwerk steeds slimmer in te zetten zodat je het gebouw efficiënter kunt gebruiken. Medewerkers weten bijvoorbeeld exact waar je rustig kunt (flex)werken of interactie op de vloer kunt opzoeken. Welke ruimte dient aan het einde van de dag schoongemaakt te worden of waar kan energie bespaard worden?

Met locatiebepaling gebruik je de context om te bepalen waar mensen zich bevinden in het gebouw. In samenwerking met Lone Rooftop halen we alle intelligentie van aanwezigheid in het gebouw uit het draadloze netwerk. Met het Position Intelligence Engine (PIE) platform wordt deze ruwe data vervolgens omgezet tot accurate en intelligente positie- en bezettingsinformatie. Door dit grafisch te presenterne in de vorm van heatmaps en zones tellingen op floorplans van het gebouw, ontstaat er een logisch overzicht van bezetting. Dit kan op elk moment: real-time, historisch en zelfs voorspellend.

Lees meer

shutterstock_372903454

Wageningen University & Research

Het aantal studenten bij Wageningen University & Research groeit snel. Daarom richt de universiteit zich op een optimalisatie van de huidige onderwijscapaciteit. Lone Rooftop maakt dit in samenwerking met Axians mogelijk door het wireless netwerk van de organisatie slimmer in te zetten en hier bovenop, op basis van het Position Intelligence Engine platform (PIE), business applicaties te ontwikkelen. Dit helpt Wageningen UR gefundeerde beslissingen te maken. Het Facilitaire Bedrijf krijgt dankzij PIE nieuwe inzichten in bezetting en gebruik van gebouwen, terwijl het roosterteam meer colleges kan inplannen binnen de huidige capaciteit.

Een routeplanner in het gebouw van je organisatie

Dankzij gebouwnavigatie van Mapiq laten wij mensen in je gebouw via slimme algoritmes moeiteloos de weg vinden. Of ze nu op zoek zijn naar het dichtstbijzijnde toilet, of dat ene verborgen kluisje in een verre hoek van de bovenste verdieping. Maar ook in een ziekenhuis kunnen we patiënten via een app op hun smartphone een plattegrond aanbieden die de route naar hun afspraak wijst. Hiervoor gebruikt de server altijd up-to-date informatie om de beste route op dat moment te bepalen. Die wordt dynamisch berekend, zodat veranderingen als een afgesloten gebouwdeel de snelste weg naar een vergaderzaal niet belemmeren. We faciliteren dit op je huidige netwerk en gebruiken de context om te bepalen waar een gebruiker of object aanwezig is via WiFi, bluetooth, gps, een software applicatie op een laptop of de netwerkpoort waarop een gebruiker zit.

Wij helpen je graag verder!