Op verzoek van de huidige gebruikers hebben wij een nieuwe module voor Online-DBC ontwikkeld. Je kunt zelf bepalen of je gebruik wilt maken van deze aanvullende module. Deze optionele module biedt een geïntegreerde agenda, decursusfunctionaliteit en een koppeling met Zorgmail en een koppeling met jouw ROM-leverancier.

Agenda

Je krijgt in Online-DBC de beschikking over een geïntegreerde agenda op zowel individueel- als op praktijkniveau (indien van toepassing). De meerwaarde van deze agenda is gelegen in het feit dat je activiteiten, die horen bij de door jou aan een cliënt gekoppelde DBC, kunt inplannen in de agenda. Na afloop van een afspraak met een cliënt kun je direct de afspraak, de activiteit én de geschreven decursus afhandelen, waarmee zonder extra handelingen de activiteiten met decursus in de DBC-registratie zal worden geplaatst.

Decursus en uploaden documenten

Je kunt binnen Online-DBC gestructureerd gegevens en notities bijhouden over de cliënt en de behandeling. Daarnaast kun je digitale documenten opslaan en koppelen. Denk daarbij aan een identificatiedocument als een paspoort, een verwijsbrief, ingevulde vragenlijsten of foto’s. De verslaglegging en het opslaan van documenten kan op cliënt-, DBC- alsook activiteitsniveau.

Koppeling met het ROM-portaal

De kopelling met het ROM-portaal is onderdeel van de Dossiermodule. In de zorgcontracten wordt uitdrukkelijk naar ROM gevraagd en met invoering van de SBG-aanlevering is het zelfs verplicht gesteld. Op dit moment kunnen wij koppelen met Reflectum, het LVVP ROM-portaal, TelePsy en met VitalHealth Questmanager. Met deze vier ROM-applicaties kun je rechtstreeks toegang verkrijgen vanuit Online-DBC. Vanzelfsprekend dien je wel een contract af te sluiten met één van de genoemde ROM-leveranciers.

Het grote voordeel is dat je niet meer in twee applicaties hoeft in te loggen en je hoeft geen dubbel invoerwerk uit te voeren aangezien de voor ROM benodigde cliëntgegevens automatisch in de ROM-applicatie terechtkomen. Tevens verhoogt de koppeling jouw respons ten behoeve van de SBG-aanlevering.

Zorgmail, veilig elektronisch communiceren

De Dossiermodule biedt de mogelijkheid ZorgMail via E.Novation te ontsluiten zodat je veilig elektronisch kunt communiceren met verwijzers, maar ook met de vele andere deelnemers zoals apothekers, huisartsen en ziekenhuizen. Ook kun je op deze manier veilig communiceren over een gezamenlijke behandeling met collega’s die zijn aangesloten bij ZorgMail. In Online-DBC wordt de mail direct gekoppeld aan het dossier van de desbetreffende cliënt. Om van ZorgMail gebruik te kunnen maken, dien je afzonderlijk een contract af te sluiten met E.Novation. Op de website van E.Novation www.zorgmail.nl vind je meer informatie over Zorgmail en het afsluiten van een contract.