Maak kennis met een van de belangrijkste as a service modellen binnen het GAIA platform: Cisco Plus. Dankzij dit vernieuwde consumptiemodel beschikken organisaties over de mogelijkheid om naast de netwerk as a service diensten van Axians ook datacenter hardware, software en services af te nemen. Overzichtelijk en wendbaar in de eigen datacenter en edge locaties op basis van verbruik.

Dankzij de aangeboden pay-as-you grow mogelijkheden stelt het GAIA platform jouw organisatie in staat de IT-infrastructuur versnelt en toch modulair door te laten groeien richting een AI-gedreven infrastructuur. Hierdoor ontstaat enerzijds een beter financieel en contractueel overzicht over het IT-landschap. Daarnaast beschikt de organisatie op deze manier over een omgeving die zich continu aanpast aan de veranderende fysieke en virtuele capaciteitsbehoefte in de centrale datacenters. Met HyperFlex en InterSight as a service wordt zelfs de flexibiliteit geboden om pay-per-use in te spelen op de lokale behoefte op jouw edge-locaties.

Vraag een one-on-one sessie aan    Maak kennis met GAIA

De samenhang van state-of-the-art technologie, intelligente management software en een ongekend schaalbaar afnamemodel leidt tot nieuwe mogelijkheden. On-demand afname van toonaangevende connectieperformance bijvoorbeeld dankzij de ingebouwde Cisco Nexus Switching, MDS en ACI modules. En wat te denken van de flexibel uit te breiden en locatie-overstijgend aan te sturen (hyperconverged) compute en storage capaciteit dankzij de toegevoegde UCS, HyperFlex en Intersight technologie. Samengevat biedt het GAIA platform jouw organisatie dankzij de omarming van het Cisco Plus model nu het ideale groeipad richting een AI-gedreven IT-infrastructuur. Lees onderstaand meer over de diverse afname mogelijkheden, service-bundels en enkele belangrijke side-notes.

Beschikbare HCaaS-bundels

Het in GAIA ondergebrachte Cisco Plus aanbod biedt momenteel drie as a service bundels:

 • UCS Blade bundel (UCSB-AAS)
 • UCS Rack bundel (UCSC-AAS)
 • HyperFlex bundel (HX-AAS)

De naamgeving van de bundels legt direct de grootste verschillen uit. In alle bundels zijn de blade, racks of HyperFlex nodes verplicht gesteld. Ditzelfde geldt voor het meegeleverde Cisco Intersight op essentials, advantage of premier niveau. Wanneer wordt gekozen voor de HyperFlex bundel wordt vanzelfsprekend ook de HXDP software verplicht gesteld. Het is aan de afnemer om optioneel fabric interconnects, Nexus 9300/9500 switches, MDS switches en/of Intersight Workload Optimizer toe te voegen. De Data Center Networking software is in alle bundels opgenomen. Buiten de configuratiekeuzes is het grootste verschil dat de UCS bundels worden gefactureerd op basis van het aantal servers in power-on state en het verbruik in de HyperFlex bundel maandelijks in rekening wordt gebracht op basis van het werkelijke storageverbruik (GB’s).

Afname modellen

Cisco Plus Hybrid Cloud biedt de keuze uit twee afnamemodellen. Het pay-per-use model biedt maximale flexibiliteit op het gebied van servicecapaciteit. Het stelt IT-afdelingen in staat om op en af te schalen naarmate de eisen van de organisatie veranderen, en is ideaal voor seizoensgebonden of moeilijk te voorspellen scenario’s. Er wordt initieel een gereserveerde servicecapaciteit bepaald en vervolgens wordt het maandbedrag bepaald aan de hand het werkelijke verbruik.

Het tweede scenario is het pay-as-you-grow model wat ideaal is voor snelgroeiende organisaties. Het biedt een buffer voor groei, de flexibiliteit die elke moderne organisatie nu nodig heeft. Door een commitment af te geven op een vooraf bekende servicecapaciteit worden de maandelijkse kosten verlaagd en aanvullende mogelijkheden geboden om de capaciteit dynamisch toe te voegen wanneer de bedrijfsbehoeften dat vereisen.

Zowel in het pay-per-use als het pay-as-you-grow model implementeert Axians de infrastructuur en software as-a-service. In beide scenario’s wordt de optimale samenhang en werking van de afgenomen technologie gegarandeerd dankzij de GAIA standaarden en ontstaat een model dat dynamisch meegroeit naarmate de bedrijfsbehoeften evolueren.

Cisco Plus bare metal compute

De Cisco Plus pay-per-use en as-you-grow modellen vergemakkelijken de toevoeging van bare-metal UCS-servers en HyperFlex nodes aan jouw GAIA platform. Bestelde hardware wordt binnen 14 dagen geleverd en beheerd op jouw eigen locaties. Afhankelijk van het gekozen model worden de IT-middelen alleen in rekening gebracht wanneer ze ook daadwerkelijk worden benut. Daarnaast ondersteunt de buffercapaciteit zowel een gestage groei als onverwachte pieken in de vraag naar IT-capaciteit.

De combinatie van de intelligente cloudgebaseerde management technologie Cisco Intersight maakt het aanbod ook beheer-technisch ongekend flexibel. Samengevat biedt het Cisco Plus Hybrid Datacenter as a Service (HCaaS) aanbod nu een ongekende fysieke en management flexibiliteit.

Cisco Plus datacenter networking

De Cisco Plus Datacenter Networking services voegen high-performance switching capabilities toe aan het GAIA-platform. Het biedt de mogelijkheid Cisco Nexus 9000 Series en MDS 9000 Series Multilayer Switches flexibel toe te voegen aan jouw dynamische IT-omgeving. Dankzij het as-a-service aanbod beschikt jouw IT-afdeling met het inbegrepen Cisco Nexus Dashboard naast toonaangevende automatisering, programmeerbaarheid en realtime zichtbaarheid over een ongekende schaalbaarheid.

De Cisco Nexus 9000 Series-switches bieden toonaangevende prestaties (poortsnelheden van 1 Gbps tot 400 Gbps), verhogen het gebruiksgemak en de schaalbaarheid van de IT-infrastructuur. Aanvullend verhogen de Cisco MDS 9000 Series Multilayer Switches jouw beschikbaarheid terwijl ze de kosten verlagen. In combinatie met de inbegrepen Cisco Data Center Network Manager (DCNM) en opslagbeheerintelligentie ontstaat een robuuste en flexibele architectuur tegen een transparant maandelijks tarief.

 

Lees nu meer over het specifieke Network as a Service aanbod van Axians

Cisco Plus Hybrid Cloud voor edge

Edge systemen worden geïmplementeerd om een lage latency te behalen en een snelle verwerking en opslag van gegevens mogelijk te maken. Doordat je met het nieuwe Cisco Plus afnamemodel betaald naar gebruik wordt het eenvoudig om bare-metal- en/of VM-combinaties lokaal in jouw externe kantoren en filialen te plaatsen. Als onderdeel van het GAIA platform brengt HyperFlex Edge de nieuwe functionaliteit en eenvoud van Cisco HyperFlex naar jouw edge-omgevingen. En dit op een flexibele, schaalbare en centraal te coördineren manier. Dankzij de in de HCaaS bundel (HX-AAS) op te nemen Cisco vManage technologie worden de HyperFlex oplossingen nu eenvoudiger op grote schaal geïmplementeerd en onderhouden. Cisco vManage is het intelligente cloudgebaseerde beheerdashboard dat de orkestratie en het beheer van edge-bronnen mogelijk maakt en de tools biedt om jouw netwerkactiviteiten centraal te laten bewaken.

 

Waarom je het Cisco Plus Hybrid Cloud voor Edge aanbod toevoegt aan het GAIA platform:

 • Voer gegevensanalyses en berekeningen zonder connectiebeperkingen uit aan de rand van het IT-landschap
 • Vergemakkelijk het verplaatsen van grote hoeveelheden gegevens naar de cloud of terug voor verwerking en opslag
 • Verlaag de hoge kosten voor het pushen van grote hoeveelheden gegevens tussen jouw on-premise en cloudlocaties
 • Versnel data toegang voor big data-analyse voor kunstmatige intelligentie (AI), machine vision en deep learning

Cisco Plus Hybrid Cloud voor virtualisatie

Met de as a service in het GAIA platform opgenomen intelligentie beheer je de hardware en VM-infrastructuur zowel op locatie als in een colocated datacenter. Hierbij is het mogelijk naar wens zowel gebruik te maken van de Cisco UCS-servers als converged HyperFlex componenten. Dankzij het unieke consumptiemodel wordt alleen het werkelijke verbruik verrekend in de maandelijkse facturatie.

Binnen het GAIA platform is het op basis van Cisco Plus mogelijk de Cisco UCS x86-architectuur gebaseerde servers, netwerk- en opslagtoegang in één uniform systeem te beheren. UCS zorgt voor verhoogde productiviteit, een lagere TCO en gecombineerd met Cisco Plus een ongeëvenaarde schaalbaarheid in het datacenter. Cisco HyperFlex breidt de eenvoud van hyperconverged technologie uit van core naar edge en multicloud. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor de IT-afdeling om optimaal bij te dragen aan de ontwikkelsnelheid van de organisatie en zijn development collega’s. Het nieuwe HyperFlex, Cisco Intersight en Cisco Plus aanbod is primair ontwikkeld om zo snel en flexibel mogelijk in te spelen op de unieke hypergeconverged infra eisen die groeien met de toenemende vraag naar Edge-computing.

Cisco Plus Hybrid Cloud voor VDI

De wereld verandert snel en medewerkers en klanten omarmen nieuwe manieren om hun werk gedaan te krijgen. Daarbij verwachten ze dat de IT-afdeling simpelweg de omgeving levert die ze nodig hebben om succesvol te zijn. GAIA biedt nu high-performance Virtual Desktop Infrastructuren (VDI) als een dienst op basis van Cisco’s valided designs. Dankzij het aanvullende gebruik van Intersight Workload Optimizer verhoogt GAIA tegelijkertijd het niveau en inzicht in de eindgebruikerservaring.

 

Waarom Cisco Plus Hybrid Cloud voor VDI:

 • Verbeter de gebruikerservaring dankzij de door het intelligente netwerk gegarandeerde Quality of Service (QoS)
 • Verlaag de kosten per desktop met toonaangevende virtuele machine prestaties
 • Benut de door GAIA gevalideerde Cisco-ontwerpen om implementaties te versnellen en risico’s te verminderen
 • Verhoog de beveiliging dankzij een van de meest diepgaande beveiligingsarchitecturen

Meer weten of direct aan de slag?

Wij helpen je graag verder met al je vraagstukken omtrent GAIA. Neem contact met ons op via onderstaand formulier en wij nemen spoedig contact met je op.

Contactformulier