Data Management: een praktische roadmap


Datum:16-05-2019
Tijd:08.00 - 12.00 uur
Locatie:Hogeweg 41, 5301 LJ Zaltbommel

“Naast kapitaal, arbeid en natuur is data het vierde productiemiddel.”
Door de voortgaande informatisering en digitalisering gaat er een schat aan informatie schuil achter alle data die beschikbaar is. Het belang van data voor een moderne bedrijfsvoering en het concurrentieprincipe dwingen ons er toe deze informatie te ontginnen en te gebruiken.

Voor de traditionele productiemiddelen binnen de organisatie hebben we financieel management, personeelsmanagement en facilitair management inmiddels weten op te tuigen tot erkende bedrijfsonderdelen met beproefde bedrijfsprocessen. Het managen van het vierde productiemiddel: het datamanagement, steekt hier schril bij af. Er is nog steeds maar een heel beperkt aantal bedrijven en instellingen dat een antwoord heeft gevonden op vragen zoals:

  • Welke data registreer ik precies waar?
  • Welke data zou ik moeten registreren, maar glipt door mijn vingers?
  • Welke data registreer ik, maar heeft eigenlijk geen waarde?
  • Welke kwaliteit heeft de data die ik registreer en hoe verbeter ik deze kwaliteit?
  • Welke data registreer ik op meerdere administraties en welke mate komt deze data overeen of verschilt deze?

Tijdens onze kort maar krachtige Breakfast & Coffee sessie van 16 mei zullen wij een voorzet doen hoe data management binnen een organisatie op de kaart te zetten. Aan de hand van een praktisch en pragmatisch stappenschema worden begrippen als data dictionary, data stewards en master data management van betekenis voorzien. En worden voorzetten gedaan om data management ook binnen uw organisatie handen en voeten te geven.

Programma
08.00 – 08.30 uur              Ontvangst
08.30 – 11.00 uur              Axians Breakfast & Coffee
11.00 – 11.30 uur              Vragen & afsluiting

Geniet van een vers ontbijt en laat je bijpraten door Menno Krijgsman (Business Consultant) en Jan Engelen (Cliënt Manager).

Inschrijvingen zijn beperkt dus boek snel je plek!