Kies je als producent voor overleven of excelleren? Check hier de 11 ICT kansen waarmee jij direct aan de slag kunt! Vraag hier het e-book aan

Succesvol met Smart Industry

De Nederlandse economie is sterk en innovatief. Talloze grote en kleine bedrijven zijn koploper in hun nichemarkt. Door nieuwe productietechnologieën en de verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de industrie radicaal.

Wil jij een voorsprong nemen op je concurrenten? Zorg dan dat je mee gaat in de ontwikkelingen van morgen en kies voor Smart Industry toepassingen: digitalisering van je processen en documentstromen, systeemintegratie tussen verschillende systemen en andere innovatieve toepassingen om de productiviteit van mensen en machines te verhogen.

Slimme oplossingen voor je complete bedrijfsproces

Als producent sta je voor een dilemma: overleven of excelleren? Investeren in een platform voor de toekomst is een must. Hoe je dit kunt doen? Door slimmer om te gaan met je productieproces, je ICT te integreren in je bedrijfsprocessen en meer inzicht te krijgen zodat je tijdig weer kunt bijsturen.

Axians bied jou een compleet platform met Exact software en eigen ontwikkelde oplossingen. Van CRM, inkoop en voorraadbeheer, productie en service management tot aan je financiële administratie. Dit maakt je gehele ICT-omgeving innovatiever, inzichtelijker en efficiënter.

Offerte
Order
Inkoop
Voorraad
Productie
Service
Integraal
Meer transparantie en gemak in je offerteproces
Offerte

De voordelen

 • Bereik optimaal relatiebeheer
 • Betere integratie van verschillende data
 • Meer transparantie in je organisatie

Het offerteproces is doorgaans arbeidsintensief en foutgevoelig. Axians heeft diverse oplossingen om het proces te verbeteren en te versnellen. Afhankelijk van je proces zijn specifieke oplossingen interessant.

Offerte add-on

Met deze oplossing zet je belangrijke data zoals prijs, omschrijving, afbeeldingen, e.d. over naar een offerte template in MS Word. Zo maak je makkelijk en snel offertes in je eigen huisstijl en naar eigen wens, zowel voor print als e-mail.

Prijsbeheer

Binnen Exact Globe is het mogelijk om met verschillende prijslijsten te werken. Bijvoorbeeld een specifieke prijslijst per debiteur of per periode. Indien prijzen door leveranciers worden aangeleverd, kunnen we deze inlezen in Exact Globe.

Product Data Management

Product Data Management (PDM) zetten we in op verschillende niveaus. Binnen Exact Globe bijvoorbeeld om de artikelkaart verder aan te vullen met artikeldata. Binnen Exact Synergy kan artikeldata uitgebreider worden beheerd o.a. met graphics, technische tekeningen en foto’s.

CRM

Voor elk bedrijf is relatiebeheer belangrijk. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Voorcalculatie & configuratie

In situaties waar op klantorder wordt geproduceerd of geassembleerd, is voorcalculatie en configuratie nodig. Immers, je moet weten wat de kostprijs is en uit welke componenten het artikel is opgebouwd. Axians biedt diverse oplossingen voor dit onderdeel van het offerteproces.

Webshops

Bestellen via portals en webshops gebeurt op steeds grotere schaal. B2B en B2C groeien naar elkaar en zorgen voor een groot gedeelte van de omzet. Axians biedt oplossingen om webshops te integreren met Exact Globe en Exact Synergy.

Automatiseer je complete orderproces
Order

De voordelen

 • Automatiseer je orderproces
 • Meer efficiëntie door integratie
 • Verbeter communicatie met je klant

In dit proces is het vooral belangrijk om de order goed te ‘processen’ en foutloos in te voeren. Bekijk hier de oplossingen die jou daarbij ondersteunen.

Artikel selector

Snel en gemakkelijk het juiste component of accessoire in de artikeldatabase vinden. Via vraag en antwoord wordt de klant of medewerker naar het juiste artikel geleid. De offerte of order wordt vervolgens automatisch aangemaakt.

CAD-koppeling

We koppelen Exact aan het CAD-systeem om zaken als artikelen en stuklijsten te delen. De engineer kan de stuklijsten aanmaken vanuit een samenstelling op basis van de tekening van het CAD-systeem. Onderdelen en samenstellingen kunnen zo eenvoudig worden gekoppeld met artikelen in Exact.

Portals

Via een online portal kun je 24/7, snel, eenvoudig en veilig communiceren met klanten of medewerkers. Verbreed je dienstverlening bijvoorbeeld met een online bestelportal voor jouw klanten waarbij de order automatisch wordt doorgezet naar Exact Globe. De inzetbaarheid van portals is eindeloos.

EDI

De EDI Tool zorgt voor de koppeling tussen Exact Globe en het EDI-platform. Met EDI kunnen orders, orderbevestigingen en facturen digitaal worden uitgewisseld met handelspartners. Zowel voor verkoop, inkoop en met je logistiek dienstverlener. Dit levert tijdwinst op en er worden minder fouten gemaakt.

Intercompany

Automatiseer het verkeer binnen de eigen werkmaatschappijen, bijvoorbeeld tussen de verkoop en de productie BV. De verkooporder bij de één, wordt automatisch een bestelling bij de ander. Zonder tussenkomst van medewerkers, met maximale snelheid en een minimale foutkans.

Financieel

Exact software biedt met Globe uitgebreide mogelijkheden om de financiële administratie te voeren. Ook de financiële consequenties binnen logistieke en productieprocessen worden binnen Exact Globe perfect geadministreerd.

Slim omgaan met je inkoopproces
Inkoop

De voordelen

 • Meer inzicht in inkoopafspraken
 • Transparantie in de keten
 • Verbeter de kwaliteit van je inkoop

Item Management

Als producent werkt u met verschillende leveranciers en met verschillende prijslijsten. Het overnemen van deze prijsinfo in de eigen Exact Globe omgeving is tijdrovend. Met Item Management vangen we de prijsdata van leveranciers op en converteren de data op de juiste manier naar Exact Globe. Hiermee is de prijsinformatie altijd up-to-date en correct in Globe beschikbaar.

Contract Management

Het vastleggen van wat er precies met de leverancier is afgesproken, zorgt voor een betere controle op en beoordeling van je leveranciers. De medewerkers vinden snel en gemakkelijk terug wat ze van de leverancier mogen verwachten.

Intercompany

Automatiseer het verkeer binnen de eigen werkmaatschappijen, bijvoorbeeld tussen de verkoop en de productie BV. De verkooporder bij de één, wordt automatisch een bestelling bij de ander. Zonder tussenkomst van medewerkers, met maximale snelheid en een minimale foutkans.

Leveranciersbeoordeling

Als je leverancier minder goed presteert, voelt je klant dit waarschijnlijk ook! Sterke partijen zijn binnen de keten steeds belangrijker. Het op de juiste manier en op langere termijn beoordelen van leveranciers zorgt voor een totale kwaliteitsverbetering.

Workflow - fiattering

Workflows spelen op veel verschillende terreinen een belangrijke rol. Bij inkoop kan workflow ervoor zorgen dat de bestelling altijd door de juiste afdeling wordt gefiatteerd en geplaatst. Exact Synergy beschikt over krachtige workflow functies.

Optimaal voorraadbeheer van A tot Z
Voorraad

De voordelen

 • Verkort doorlooptijden in je magazijn
 • Sneller leveren aan je klant
 • Betere kwaliteitsmonitoring

Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie is op verschillende niveaus te realiseren. De oplossingen die we hierin bieden variëren van oplossingen binnen Exact Globe tot en met koppelingen naar dedicated systemen zoals Slim4 van Slimstock.

Leverbetrouwbaarheid

Ook jouw leverbetrouwbaarheid wordt beoordeeld! Daarom is het ook goed om de eigen performance te monitoren en te zorgen dat je een goede beoordeling van je partners krijgt. Axians biedt oplossingen die pro- of reactief zorgen voor een verbetering van je leverbetrouwbaarheid.

Warehouse Management

Warehouse Management Software is onmisbaar in grotere magazijnen of in magazijnen waar moeilijk te onderscheiden artikelen/componenten zijn opgeslagen. Met E-WMS van Exact wordt via een handterminal (scanner) geregistreerd wat er binnenkomt, op voorraad ligt of wordt gepicked voor productie of levering. Hiermee heb je altijd en overal realtime inzicht!

Tracking & Tracing

Tracking & Tracing van grondstoffen, componenten en artikelen wordt steeds belangrijker en zijn in sommige sectoren zelfs een vereiste. Met behulp van scanning - zoals QR- of barcodes - is de traceerbaarheid perfect te organiseren. Axians biedt hierin diverse oplossingen.

SKU & Replenishment

Deze onderdelen van warehouse management zorgen voor een efficiënter magazijn. Stock Keeping Units (SKU's) zoals pallets kunnen met één scan worden ingeboekt, inclusief de artikelen en serienummers die op de pallet staan! Replenishment is het geautomatiseerd aanvullen van voorraadlocaties zodat je nooit meer mis grijpt. Wel zo handig! SKU en Replenishment zijn standaard functies van Exact WMS.

Digitaliseer je kwaliteits- en productieproces
Productie

De voordelen

 • Transparantie op de productievloer
 • Reductie van de papierstroom
 • Leveren van hoogwaardige kwaliteit

Specs Display

Aan productielijnen is informatie nodig van het te produceren artikel, zoals stuklijsten, veiligheidsmaatregelen, testdata, etc. Door dit op de productievloer digitaal via displays beschikbaar te maken, hebben medewerkers altijd actuele informatie voorhanden.

Tracking & Tracing

Tracking & Tracing van grondstoffen, componenten en artikelen wordt steeds belangrijker en zijn in sommige sectoren zelfs een vereiste. Met behulp van scanning - zoals QR- of barcodes - is de traceerbaarheid perfect te organiseren. Axians biedt hierin diverse oplossingen.

Nesting koppeling

In de plaatverwerkende industrie is Nesting een belangrijk onderdeel in het proces. Door Exact te koppelen met Nesting software, verkleinen we de foutkans, verhogen we de snelheid en zijn er minder handen betrokken.

Warehouse Management

Warehouse Management Software is onmisbaar in grotere magazijnen of in magazijnen waar moeilijk te onderscheiden artikelen/componenten zijn opgeslagen. Met E-WMS van Exact wordt via een handterminal (scanner) geregistreerd wat er binnenkomt, op voorraad ligt of wordt gepicked voor productie of levering.

Shop Floor Control

Met Shop Floor Control voert de medewerker ‘op de werkvloer’ direct de gewenste data in in het systeem, via pc, tablet of app, waardoor onnodige papieren op de werkvloer verdwijnen. Gegevens zijn hierdoor sneller beschikbaar, foutkansen worden voorkomen en er is veel minder handling nodig.

Quality Control

Verbeter de kwaliteit van je producten door steekproefsgewijs te testen tijdens het productieproces. Zo kom je snel achter de oorzaak van een fout in het proces. Maar ook voor het verbeteren van je bedrijfsprocessen, en zo ook de dienstverlening naar je klant, kun je met Quality Control de juiste processen en workflows inrichten.

Service gericht werken ligt binnen handbereik
Service

De voordelen

 • Meer inzicht in service en kwaliteit
 • Mobiel werken binnen handbereik
 • Service is altijd en overal beschikbaar

Service Management

Service Management wordt ingezet bij bedrijven die monteurs ‘op de weg’ hebben om machines te onderhouden. Ze kunnen met Service Management binnen Exact Synergy het proces van planning, materiaalverbruik, contractdata en snelle facturatie gemakkelijk online regelen via laptop, tablet of smartphone. De werkbon inclusief de handtekening wordt volledig digitaal verwerkt.

Contract Management

Voor het vastleggen van o.a. contracten en afspraken. Iedereen weet precies wat er met de klant is afgesproken en wat de klant dus mag verwachten.

Configuratie Management

Met Configuratie Management kun je kenmerken van machines, apparaten of andere producten van je klanten vastleggen. Hierdoor heb je altijd inzicht en kun je servicegericht schakelen richting je klanten.

CRM

CRM speelt ook een belangrijke rol in het aftersales proces voor het uitbouwen van langdurige relaties met uw klanten. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Aftersales service

Bedrijven met een eigen service afdeling bieden we een modern platform om het volledige service management te regelen met een eigen ticketing systeem. Hierdoor heb je altijd inzicht in calls en responstijden, heb je klantspecifieke afspraken direct in beeld en houd je tijdregistratie bij per call, relatie of medewerker.

Integrale oplossingen voor je gehele bedrijfsvoering
Integraal

De voordelen

 • Eén integrale totaaloplossing voor jouw productiebedrijf
 • Altijd inzicht en overzicht door gebruik van één centraal systeem voor de back-office, productievloer en de medewerkers 'in het veld'
 • Standaard software die flexibel in te richten is en meegroeit met je bedrijf

Quality Control

Borg kwaliteit in je processen, zoals HACCP, BRC, ISO, etc. met behulp van workflows in Exact Synergy. Overzichten en dashboards zorgen voor de juiste informatie naar medewerkers, management en auditors.

Business Intelligence

Business Intelligence maakt het mogelijk om via dashboards precies op de hoogte te zijn van wat er binnen het bedrijf gebeurt. Met QlikView of Power BI, gekoppeld aan Exact software en bijvoorbeeld Excel of andere databases, wordt stuurinformatie pasklaar aangeleverd.

Business Apps

Met het platform van Any2info zijn we in staat in korte tijd high-performance business apps te bouwen met datasets, formulieren en persoonlijke dashboards. De apps worden samengesteld, intuïtief via drag & drop, zonder het gebruik van programma code. Hierdoor is het mogelijk om snel en op maat mobiele applicaties te bouwen die een directe toegevoegde waarde vormen op reeds bestaande (databronnen van) ERP - zoals Exact - of industriële systemen. Vanaf nu heb je uit elke bron, op elk moment, op elke locatie en op elk soort toestel de data die je wilt snel en real time beschikbaar.

HRM

Met onze oplossing HRM Kompas binnen Exact Synergy vul je de integratie verder aan door ook alles rondom medewerkers te registreren. Van werving & selectie en instroom van nieuwe medewerkers, verlof & verzuim, functionering tot en met uitstroom.

CRM

Voor elk bedrijf is relatiebeheer belangrijk. Met CRM binnen Exact Synergy is het relatiebeheer gelinkt met workflow, Outlook, documenten, processen, etc. Vooral de integratie binnen het complete bedrijfsproces maakt CRM binnen Synergy een krachtige oplossing.

Financieel

Exact software biedt met Globe uitgebreide mogelijkheden om de financiële administratie te voeren. Ook de financiële consequenties binnen logistieke en productieprocessen worden binnen Exact Globe perfect geadministreerd.

Blog
De Digitale Fabriek: ook voor jou?
Heb jij al een mobiele strategie?
Information ‘On the Floor’: Shop Floor Control in de praktijk
Vervangen of optimaliseren? Haal meer uit je ERP systeem!
ERP integratie: kracht of crime?
Toenemend belang van shop floor control in de maakindustrie
De Digitale Fabriek is ‘just around the corner’
De kracht van robotisering
Axians: dé partner voor de maakindustrie Meer informatie?
Wij zijn Axians
Yvo Lanting Sales & Business Development Industry & Logistics
Jeroen Dam Sr. Consultant Industry & Logistics
Dennis Hendriks Sr. Consultant Industry & Logistics
Gerrit Bastiaansen Sr. Consultant Industry & Logistics
Manfred van Kuijk Sr. Consultant Industry & Logistics
Gertjan Riga Sr. Consultant Industry & Logistics
Onze partners
Powered by