Private en hybrid cloud infrastructuur

Naar de cloud of niet? Deze keuze maak je niet over één nacht ijs. De reis naar de cloud moet zorgvuldig worden gemaakt en Axians heeft de knowhow om jou hierbij te helpen.

De potentie voor organisaties is enorm: meer flexibiliteit, efficiency, snel opschalen bij piekbelasting en afschalen in rustige perioden. Een keuze voor de juiste mix van datacenteroplossingen en services en de bestaande ICT-infrastructuur is echter niet eenvoudig. Daarom adviseren wij je graag bij het maken van deze keuzes, zorgen wij voor een heldere architectuur en begeleiden wij je graag (in de transitie naar) de datacenterarchitectuur die het beste bij jouw organisatie past.

Axians helpt jullie organisatie bij het opzetten en inzetten van efficiënte en veilige cloud solutions die naadloos aansluiten bij je unieke business model. Uit ervaring weten we dat elke organisatie gedreven wordt door haar eigen business case. Dus, of het nu gaat om oplossingen voor de infrastructuur, platforms of software, we benaderen de cloud solutions volledig vanuit jullie organisatie. Zo creëren we een op maat gemaakte oplossing, die ook nog eens schaalbaar is.

Software Defined Datacenter

Veel organisaties willen de infrastructuur voor bedrijfskritische applicaties niet delen met anderen. Grip houden op de eigen data en controle hebben over de locatie en het eigendom van data zijn belangrijk bij de keuze voor een private cloud. Organisaties behouden maximale controle over wat er binnen hun omgeving gebeurt. Bovendien zijn de beschikbaarheid en beveiliging gewaarborgd. De basis van een software defined datacenter is de virtualisatie van storage, servers en networking. Dankzij de hoge mate van automatisering is de uitrol snel en gemakkelijk, de beheerslast laag en de mate van gebruik flexibel. Dit houdt in dat op- en afschalen gemakkelijk en snel kan gebeuren zonder ingewikkelde implementaties of langdurige trajecten.

Lees meer

Cloud + persoon

Axians Cloud

Op basis van de vraag van onze klanten heeft Axians haar eigen cloud dienst ingericht, AxiansCloud genaamd. Dit is een Nederlandse cloud, waarbij je data ook gegarandeerd in Nederland blijft.

AxiansCloud overbrugt het gat tussen de behoeftes waar jouw bedrijfsvoering om vraagt en de beperkingen van traditionele IT-infrastructuren. Door een kosteneffectief platform te bieden ben je in staat om jouw IT-omgeving mee te laten groeien zonder dure investeringen te moeten doen. Je betaalt alleen voor daadwerkelijk gebruik. Hiermee biedt AxiansCloud de schaalbaarheid die vandaag de dag nodig is om te kunnen blijven innoveren.

Cloud 4

Hybrid Cloud Services

Door onze public cloud, of de cloud van één van onze partners, te koppelen met jouw huidige infrastructuur ontstaat een hybride cloud en profiteer je van ‘the best of both worlds’. De inrichting van een hybrid cloud omgeving sluit goed aan bij de behoefte van organisaties voor een pluriforme infrastructuur, afgestemd op zaken zoals flexibiliteit en schaalbaarheid aan de ene kant en een hoge mate van beveiliging en beschikbaarheid aan de andere kant. Dit kan ook een mooie opstap zijn naar het volledig overgaan op de cloud, op een geleidelijke manier. Meer weten? Lees dan eens onze whitepaper over de reis naar een ideale cloudomgeving.

Lees meer

Cloud