End-user computing

Gebruikers willen zelfstandig applicaties installeren, problemen oplossen of daarbij snel geholpen worden. Data staat niet meer alleen in het eigen datacenter maar op verschillende plaatsen buiten de organisatie. Bijvoorbeeld bij cloud leveranciers of in Software as a Service (SaaS) applicaties. Deze ontwikkelingen vragen een nieuwe aanpak van de architectuur rondom de werkplek, waarbij de inrichting van een degelijke security architectuur ook steeds belangrijker wordt.

ButtonsB_Blog

 

 

Hosted desktops en applicaties

Met onze virtuele werkplekoplossingen kunnen wij je organisatie werkplekken en applicaties aanbieden vanuit een centraal gelegen datacenter of cloud omgeving. Werknemers kunnen overal inloggen en verbonden worden met de persoonlijke werkplek, zonder dat data deze omgeving verlaat. Hierdoor wordt een hoge veiligheid ook buiten de organisatie gewaarborgd. Daarnaast wordt het beheer vereenvoudigd en kunnen resources beter worden ingezet. Om Bring Your Own Device (BYOD) en Choose Your Own Device (CYOD) voor je medewerkers te faciliteren, kunnen applicaties ontsloten worden naar mobiele devices.

Buiten werken samen 300 x 200

Werkplek uit de cloud

Een cloud werkplek is volledig flexibel, waardoor op- en afschalen altijd mogelijk zijn en je organisatie alleen betaalt voor gebruik. Medewerkers kunnen altijd, overal en op elk device werken waardoor ze niet langer afhankelijk zijn van hardware en de locatie. Daarbij beheren, monitoren en managen wij de gehele omgeving en bieden we eerstelijns end-user support. Axians houdt de werkplekken continu up-to-date en implementeert best practices op het gebied van security. Zo bewaken we de performance en beschikbaarheid van de werkplek 24×7 en is deze altijd en veilig toegankelijk.

Blonde vrouw met Ipad

Elastic Workspace

Steeds meer verschillende applicaties, waaronder SaaS-applicaties, doen hun intrede op de werkplek. Het aantal devices per gebruiker stijgt en medewerkers kiezen graag zelf met welke ze dagelijks werken. Hoe maak je werken op ieder device, met een eenduidige en overzichtelijke gebruikservaring mogelijk?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden ontwikkelden wij het concept ‘Elastic Workspace’: een flexibele werkplek voor het veilig ontsluiten van interne, mobiele en SaaS-applicaties naar verschillende typen devices. In combinatie met de hosted desktops vormt dit een hybride dienst, waarbij gebruikers zelf hun device kunnen kiezen met behoud van functionaliteit van alle applicaties. Dit in één omgeving, na eenmalig inloggen. Waarbij je organisatie betaalt naar gebruik.

Lees meer

Foto Elastic Workspace koffie