Datacenter networks

Het datacenter network biedt als hart van het datacenter een connectiviteit platform voor de servers en storage arrays van je organisatie. Een verstoring kan grote gevolgen hebben en een robuust, veilig en altijd beschikbaar datacenter is dan ook van groot belang. Beheer en gepland onderhoud voeren we daarom uit zonder verstoringen. Met onze technologieën bieden we daarnaast een hoge bandbreedte en lage latency, verhogen we de stabiliteit van het datacenter network en bieden we schaalbaarheid en flexibiliteit.

Veilig en betrouwbaar

SDN verhoogt de betrouwbaarheid van je netwerk. De foutkans neemt af, doordat handwerk wordt geautomatiseerd. Applicaties migreren van de private naar de public cloud is veel eenvoudiger, doordat de netwerk settings in een SDN-omgeving een attribuut zijn van de applicatie. Met microsegmentatie kan ook het beveiligingsniveau worden verhoogd, doordat applicaties van elkaar gescheiden worden binnen het datacenter van de organisatie.

De zeven business voordelen van Software Defined Networking

In onze whitepaper geven we de zeven business voordelen van Software Defined Networking. Hoe neem je de laatste stap naar een volledig Software Defined Datacenter om ‘cost of risk’ te verlagen en time-to-market te verkorten?

Lees meer

Security

De inrichting van een degelijke security architectuur wordt steeds belangrijker. Met SDN wordt de visibiliteit van verkeersstromen binnen het datacenter inzichtelijk gemaakt. Om de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van je informatie, applicaties en IT-processen te borgen kunnen diverse security functies dynamisch aan het virtuele netwerk worden toegevoegd. Denk hierbij aan Nextgen Firewalling, Intrusion Detection en Malware Defense. Door gebruik te maken van policies introduceer je security zo als het ware in de vezels van je virtuele infrastructuur. Precies op de plaatsen en in de informatiestromen waar dit noodzakelijk is.

Security 300 x 200

Application Delivery

Een Application Delivery Controller (ADC) helpt je bij het verhogen van de beschikbaarheid van je datacenter applicaties. Datacenter resources worden optimaal verdeeld, het bandbreedte gebruik wordt geoptimaliseerd en encryptietaken worden van de applicatieserver geoffload. Application Delivery kan tevens een rol spelen bij het detecteren en tegengaan van cyber attacks.