Back-up en restore

Ongeplande downtime en dataverlies hebben een enorme impact op organisaties. Eén keer downtime per jaar kan je organisatie al zo´n 5.500 dollar per uur kosten, zo blijkt uit een onderzoek van The Enterprise Strategy Group1.

Geen enkel bedrijf kan meer zonder haar IT-infrastructuur, maar zeker ook niet zonder haar data. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid te zijn op eventuele calamiteiten. Dat houdt in:

  • Het hebben van een juiste back-up;
  • De mogelijkheid tot restore;
  • De mogelijkheid tot disaster recovery;
  • Het juist archiveren van data.

Verlies van data hoeft overigens niet altijd door een calamiteit te komen, maar kan ook een eenvoudigere oorzaak hebben. Denk hierbij aan een user-error zoals het per ongeluk weggooien van data. Ook dan is het belangrijk dat je deze data weer terug kunt halen. De experts van Axians helpen je graag met het veilig stellen van je data.

1 White Paper: Exploring How HP Delivers Data Protection for Modern Infrastructures, © 2015 by The Enterprise Strategy Group, Inc. 

Back-up

De data binnen je bedrijf verandert continu. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een actuele back-up, om de omvang van eventueel dataverlies zo klein mogelijk te maken. Weten welke data essentieel is en welke data minder belangrijk is heel belangrijk bij het inrichten van je back-up. Des te groter je back-up is, des te langer de restore duurt. En dit terwijl je zo snel mogelijk de belangrijkste bedrijfsprocessen wilt kunnen hervatten. Ook zijn er verschillende keuzes te maken in de locatie van je back-up(s). Zo kun je naast de generieke back-upstructuur ook kiezen voor een extra Cloud Replicatie of een Local Back-up Vault. Het versleutelen van de data, de beveiligde internetverbinding en de opslag in een solide beveiligd Axians datacenter garanderen maximale privacy: alleen jij kunt bij je data.

Lees meer

Backup-1024x683

Restore

Een goede back-up is de eerste stap, maar werkt pas goed wanneer je de data ook goed terug kunt halen. Een jaarlijkse restoretest is daarom geen overbodige luxe. De test geeft je de zekerheid dat je back-up juist functioneert en dat je over je data kunt beschikken op cruciale momenten. Een restore kan worden uitgevoerd voor kleine problemen zoals de verkeerde invoer van gegevens of het per ongeluk verwijderen van data, maar ook bij diefstal of het defect raken van de primaire omgeving. Axians gaat graag met je in gesprek om ervoor te zorgen dat de data van je organisatie niet verloren gaat.

Software-development-kleurrijk-1024x683

Disaster recovery

De gevolgen van het down gaan van je ICT-omgeving kunnen enorm zijn. Snel handelen kan veel problemen voorkomen, niet alleen op financieel gebied maar ook op het gebied van imagoschade. Axians adviseert daarom niet alleen om een plan voor disaster recovery klaar te hebben liggen, maar deze ook minstens eenmaal per jaar te testen. Op basis van deze test kun je eventueel het plan aanpassen waar nodig. Dit zorgt ervoor dat bij een calamiteit de belangrijke bedrijfsprocessen zo snel mogelijk weer kunnen worden voortgezet. Axians helpt in het maken van een volledig plan, passend bij jullie organisatie.

Lees meer

1600px_465389290

Archivering

Sommige bestanden en gegevens worden niet meer actief gebruikt, maar zijn wel belangrijk en noodzakelijk voor de toekomst. Omdat het bedrijf ze nog nodig heeft, of omdat de gegevens moeten worden bewaard voor de naleving van regelgeving. Het is echter onzinnig om dit mee te laten draaien in de back-up, omdat het gegevens betreft die niet veranderen. Juist archiveren op een aparte opslag is dan efficiënter. Hierbij wil je wel gemakkelijk de bestanden terug kunnen vinden, dus indexering en uitgebreide zoekmogelijkheden mogen niet ontbreken. Zo houd je de bestanden veilig én beschikbaar en blijven je back-ups zo compact mogelijk.

Man-laptop-stapel-boeken-1024x683