Datacenter infrastructuur

Om te voorkomen dat je, met de steeds maar groeiende bulk aan data, iedere keer moet opschalen is het verstandig om kritisch te kijken naar de data die je in het datacenter hebt staan. Door middel van dataoptimalisatie bespaar je capaciteit en kosten. Welke data wordt vaak ingezien? Welke data wordt minder vaak gebruikt, maar moet je wel bewaren?

Eigen datacenter

Wanneer je kiest voor je eigen on-premises datacenter houd je de apparatuur op jouw locatie in je eigen veilige omgeving. Dit datacenter komt in verschillende verschijningsvormen. Zo kun je ervoor kiezen om alle componenten zoals server, storage, networking en virtualisatiesoftware zelf samen te stellen en een eigen infrastructuur te maken. Liever één totaalpakket? Dan kun je kiezen voor de converged of hyper-converged oplossingen. Hierbij zijn de componenten zo ver geïntegreerd dat het één geheel lijkt. Dit maakt het beheer eenvoudiger en vergroot de flexibiliteit.

Wil je de zekerheid van een eigen datacenter op locatie maar het beheer en onderhoud daarvan uitbesteden aan Axians? Dat is mogelijk, waarbij je interne ICT-professional (deels) een regiefunctie kan krijgen in samenwerking met onze professionals. Axians biedt 24/7 support met gegarandeerde reactietijden en continu beheer door middel van monitoring en healthchecks. We leggen alle afspraken vast in een SLA, zodat je precies weet wat je van ons mag verwachten.

Voorbereid op calamiteiten

Belangrijk bij het inrichten van je ICT-infrastructuur is het maken van een calamiteitenplan. Zodat je, mocht het mis gaan, zo snel mogelijk en met zo min mogelijk dataverlies weer aan de slag kunt. Zorg dus voor correcte en actuele back-ups en een plan voor restore en disaster recovery.

Axians helpt je graag bij het bovenstaande traject. We nemen de tijd om je business te leren kennen, zodat wij je volledig begrijpen. Dat resulteert in op maat gemaakte oplossingen, die jullie organisatie optimaal ondersteunen.

 

Onze oplossingen

Server, storage en virtualisatie

Bij je eigen on-premises datacenter houd je server en storage in je eigen omgeving. Daardoor heb je volledige grip en controle op je data. De eigen ICT-infrastructuur wordt gebouwd met losse componenten.

Lees meer

Converged systems

Coverged infrastructure is de integratie van storage, networking, servers en virtualisatiesoftware in één systeem. Dit vereenvoudigt het beheer en zorgt voor snellere projectdoorlooptijd.

Lees meer

Hyper-converged

De hyper-converged infrastructuur bestaat uit één enkel component waarin compute, networking en storage gecombineerd worden. De oplossing is snel in te richten, gemakkelijk op te bouwen en schaalbaar.

Lees meer

Back-up en restore

Data moet altijd en overal beschikbaar zijn. Daarom is het veilig stellen hiervan een must. In geval van een calamiteit wil je zo snel mogelijk de bedrijfsprocessen kunnen hervatten.

Lees meer

Dataoptimalisatie

De hoeveelheid data binnen organisaties groeit explosief en zal dit ook de komende jaren blijven doen. Hierdoor is aanvullende capaciteit een belangrijke vraag. De dataset van organisaties verdubbelt in sommige gevallen zelfs jaarlijks. Dit zorgt ervoor dat datastorage een grote kostenpost is in het reguliere ICT-budget: zo’n 30 procent wordt hier aan uitgegeven. Om de groei beheersbaar te houden, is het belangrijk om inzicht te krijgen in je data. Zodat je er slimmer mee om kunt gaan, maar bijvoorbeeld ook capaciteit en kosten kunt besparen. Niet alle data die de organisatie bewaart is nuttig en een wildgroei aan kopieën komt vaak voor.

Lees meer

1600px_464966866

FlexPod Flash vs. Spinning Disk

Onze ‘NetApp Guru’ Steven de Windt en CTO Erik Lenten zijn bij NetApp om Flash-kenner Wessel Gans (Senior Systems Engineer) naar alle ins en outs van Flash vs Spinning Disk te vragen.

Lees meer

CiscoHyperFlex_190x190

Referenties

Referenties_1logo Martini