Datum: 23 februari 2016
Auteur:
Ferenc Jacobs, Client Manager

De zorg is één van de sectoren waar veel speelt rondom informatie en automatisering. Terwijl budgetten slinken, groeit de hoeveelheid data en vermeerdert de hoeveelheid noodzakelijke applicaties aanzienlijk. Laten we dit – met enig gevoel voor understatement – een uitdaging noemen In sommige gevallen kunnen gevirtualiseerde omgevingen deze groei niet helemaal aan. In het eerste deel van deze blog heb ik het gehad over de noodzaak om de fitheid van een omgeving inzichtelijk te hebben. In dit deel ga ik verder in op mogelijke verbeteringen.

ICT-afdelingen die meer inzicht hebben in de oorzaak van vertraging in de storage omgeving, hebben een enorm voordeel wanneer het gaat om het verbeteren van de ervaring van eindgebruikers. Als er extra budget vrijgemaakt moet worden voor verbeteringen is het sterk als dit op basis van onderbouwde rapportages gebeurt. En er zijn mogelijkheden te over. Ik maak graag gebruik van vergelijkingen om duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik moest bij de term fitheid en prestaties denken aan de meest belangrijke bijzaak in het leven – voetbal – om duidelijk te maken hoe mogelijke oplossingen zich tot elkaar verhouden.

De betrouwbare teamspeler

Een goede storage omgeving is als een solide en sterke speler die in dienst van het elftal speelt, een type Nigel de Jong. Technisch vaardig, altijd betrouwbaar. Maar hij heeft het toch lastig als Lionel Messi tegenover hem staat. Een solide storage omgeving draagt de automatisering van een zorgorganisatie en is slim genoeg om met de meeste performance-vragen prima overweg te kunnen. Maar soms zijn er applicaties die méér vragen.

De snelle flankspeler

Een recente trend die veel voorbij komt als het gaat om snelheid in storage-omgevingen is flash. Flash is een hele sterke manier om de totale kosten bij een nieuwe storage omgeving te verlagen. Om in de vergelijking te blijven is flash die snelle flankspeler – type Overmars – met maar één doel: zo hard mogelijk naar de achterlijn rennen. Heel effectief als er snelheid in het spel gebracht moet worden of als er iets geforceerd moet worden. Wel blijft aan dit type speler het beeld kleven dat de inspanning niet altijd opweegt tegen het rendement.

De slimme strateeg

Sommige situaties vragen om een andere benadering. Eens in de zoveel tijd staan er spelers op die het spel lezen en enkele stappen vooruit kunnen denken. Types als Lionel Messi zijn in staat om te anticiperen op gebeurtenissen en altijd de juiste beslissing te nemen. Ze zijn dodelijk effectief als het gaat om het halen van resultaat. Deze spelers laten zich vergelijken met slimme software-oplossingen die recent op de markt gekomen zijn. Het gaat hier om toepassingen die gemaakt zijn om na het krijgen van inzicht direct de prestaties van VMWare- en storage omgevingen te verbeteren. Dit doen ze door heel slim per applicatie te bekijken waar de vraag naar performance neergelegd moet worden.

De coach

De oplossingen die hierboven genoemd worden zijn niet per definitie de beste, maar zeker ook niet de slechtste keuze. Het hangt van de wedstrijd af hoe ze ingezet zullen worden. Het op de juiste plaats zetten van spelers is de taak van een coach. Een goede coach laat zijn spelers zonder al teveel drukte optimaal presteren.

Axians ondersteunt dagelijks zorgorganisaties met het verbeteren van vele aspecten van hun ICT. Zo kunnen we dus ook helpen bij het beter laten presteren van de VMWare- en storage omgeving van je organisatie. Dat doen we door éérst de diagnose te stellen zodat we de uitdagingen bij de bron kunnen aanpakken. Hierbij maakt het eigenlijk niet uit wie de leverancier van de hardware is. Als ervaren coach is het ons doel om dié spelers te laten renderen die bij de situatie passen.

Axians is partner van Pernixdata, 100% hardwareonafhankelijke software die zorgorganisaties helpt om inzichtelijk te maken waar performanceproblemen ontstaan en hoe ze voorkomen kunnen worden. Dit zorgt voor een beter presterende omgeving en tevreden eindgebruikers. Meer weten? Neem contact op!