Een complex geheel wordt eenvoudig

Hoe kun je IT resources op een veilige, eenvoudige en flexibele manier centraal beschikbaar stellen? Als organisatie wil je altijd en overal dicht bij je klanten kunnen zijn, ongeacht de locatie. Dit vraagt om flexibiliteit. In een veranderende markt is het daarbij belangrijk dat je de juiste IT voorzieningen kunt leveren aan medewerkers, klanten en stakeholders. Zodat je organisatie snel kan groeien, bijvoorbeeld bij projecten op verschillende locaties in het land. Of zonder grote impact kan afschalen bij tegenslag.

Cloud-managed networking

De kracht van goede oplossingen en producten is dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Dit geldt zeker voor IT middelen. Het beheer van draadloze netwerken is de afgelopen jaren echter steeds complexer geworden, terwijl organisaties juist willen vereenvoudigen. Cloud is een uitstekend middel om hierbij te ondersteunen. Een cloud-gebaseerde centrale omgeving beheert je draadloze infrastructuur makkelijk, veilig en efficiënt. Zonder kostbare WAN lijnen of verbonden aan een statische infrastructuur. Je organisatie blijft volop in beweging en daar past een draadloze infrastructuur bij die, afhankelijk van de IT wensen, net zo snel kan meebewegen.

Cloud-managed networking van Cisco Meraki stelt je organisatie in staat om het netwerk op afstand centraal te beheren. Je configureert, monitort en beheert het hele netwerk vanuit een eenvoudige browser-gebaseerde interface. Hierdoor krijgt je organisatie volledige zichtbaarheid en controle over de gebruikers, applicaties en apparaten die van het netwerk gebruik maken. De cloud-managed architectuur is zo een stuk eenvoudiger te implementeren en te beheren dan een traditioneel network.

Onze dienstverlening

Axians biedt naast de technologie van Meraki een full range aan services. Deze helpt je zo efficiënt mogelijk met het draadloze netwerk om te gaan. Wij helpen je organisatie met het ontwerp, de inmeting, bekabeling en implementatie van deze cloud dienst. Daarnaast biedt Axians je de mogelijkheid tot een as a Service dienstverlening met WLAN as a Service (WLaaS). Waardoor u zich volledig kan richten op uw business en Axians de beschikbaarheid, flexibiliteit, kwaliteit en veiligheid bewaakt van de draadloze dienstverlening.

Axians en Cisco reduceren voor de complexiteit, zodat je organisatie kan profiteren van de eenvoud. Zo houden we het simpel.

Inmeten, ontwerp, bekabeling en implementatie

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het draadloos netwerk wordt altijd een radio meting uitgevoerd door middel van een site survey. De uitkomst van de meting is een uitgebreid meetrapport met een advies aan je organisatie over waar de access points optimaal functioneren en het best geplaatst kunnen worden. Dit advies bespreken we in een ontwerpsessie waarin we samen de eisen en wensen concreet invullen om tot een ontwerp te komen. Hierbij komen ook vragen aan bod zoals bijvoorbeeld de manier van authenticatie, SSID’s en monitoring.

Op het moment dat het ontwerp akkoord is bevonden voeren wij het project in overleg met je organisatie uit. Onze ervaren bekabelaars leggen indien gewenst de benodigde bekabeling en stroomvoorzieningen aan voor het wireless netwerk.

Wireless LAN as a Service

Axians krijgt steeds vaker de vraag van haar klanten of zij de niet primaire business processen, basis infrastructuur zoals het WLAN, wil overnemen. Axians speelt op deze wens in door een WLAN as a Service (WLaaS) aan te bieden.

Axians WLaaS is een totaaloplossing waarbij we je de beschikking geven over een draadloos netwerk en het volledige beheer voor je uitvoeren. Je betaald op basis van het aantal access points per maand en hebt daarbij de mogelijkheid om, binnen bepaalde bandbreedtes, op- of af te schakelen. Zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt.

Benieuwd naar WLAN as a Service, download hier onze brochure.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

 •  *
 •  *
 •  *
  naam@bedrijf.nl
 • 012-3456789
 •  *
 •  *
 • Wij gaan vertrouwelijk om met je gegevens.
  Bekijk ons Privacy Statement.
 •  *