Security & availability

Door technische ontwikkelingen en strengere regelgevingen wordt de druk op ICT-afdelingen steeds hoger. Data moet immers niet alleen altijd en overal beschikbaar zijn, maar ook nog eens gegarandeerd veilig staan voor veiligheidsdreigingen. Dan is het belangrijk dat de security binnen de organisatie goed is ingericht. Maar ook daarbuiten, omdat data in een hybride omgeving niet meer alleen binnen de muren van je organisatie staat. Hoe houd je zicht op de verschillende locaties waar je data staat? Axians heeft ervaringen in het beschermen van bedrijfsdata. Niet alleen tegen veiligheidsrisico’s, maar ook tegen dataverlies. Zodat er bij een (veiligheids)calamiteit zo min mogelijk downtime en data verlies is en de organisatie zich weer kan richten op haar core business.

Disaster Recovery as a Service (DRaaS)

Als je ICT-omgeving niet beschikbaar is ten gevolge van een calamiteit, zijn de gevolgen enorm. Daarom is het belangrijk om een goed doordacht en getest uitwijkplan paraat te hebben. Dit voorkomt continuïteit problemen van de organisatie. Het beperkt financiële schade en imago schade. Zo kunnen bij een calamiteit de vooraf gedefinieerde bedrijfsprocessen zo snel mogelijk en met minimale onderbreking worden hervat.

Als je ICT-omgeving down gaat, zijn de gevolgen enorm. Daarom is het belangrijk om snel te handelen. Dit voorkomt problemen op het gebied van financiën maar ook met betrekking tot het imago. Een plan voor disaster recovery is daarom essentieel, maar vergeet ook zeker niet om deze jaarlijks te testen! Met behulp van de uitkomsten van deze test, kun je het plan aanpassen waar nodig. Zo kunnen bij een calamiteit de belangrijkste bedrijfsprocessen zo snel mogelijk worden hervat.

Lees meer

Back-up as a Service

Dataverlies is de grootste nachtmerrie van de ICT-afdeling. Omdat je data ook nog eens continu verandert, is het belangrijk om te zorgen voor een actuele back-up. Deze beperkt de omvang van eventueel verlies van data. Axians heeft jarenlange ervaring in het helpen van bedrijven met het maken van juiste back-ups. Op welke locatie zet je je back-up? Wat is de back-up frequentie en hoe lang bewaar je deze? Je wilt immers zo snel mogelijk weer aan de slag. Bij het kiezen van een goed back-up schema moet je diverse belangrijke keuzes maken.

Lees meer

Wij helpen je graag verder!