Het ideale cloud platform

De manier waarop organisaties naar hun IT-omgeving kijken is de afgelopen jaren enorm veranderd. IT moet de business doelstellingen ondersteunen en de IT-infrastructuur moet het simpelweg ‘gewoon doen’. Voor de meeste organisaties is het inmiddels duidelijk dat cloud computing hierin kan ondersteunen. De cloud biedt meer flexibiliteit, efficiency, kan snel opschalen bij piekbelasting en afschalen in rustige perioden.

Een migratie naar de cloud roept echter ook vragen op. De keuze hoe om te gaan met applicaties en data wordt namelijk steeds complexer. Is het verstandig zelf een datacenter-infrastructuur te bouwen en beheren, of neem je deze als dienst af? Hoe ga je om met SaaS-applicaties in de cloud? Wat is de locatie van bedrijfskritische data en hoe zit het met de beveiliging van de data? Axians begeleidt je organisatie naar een cloud-oplossing die het beste bij jullie past: private, public of hybrid.

Private Cloud

Wanneer je organisatie de infrastructuur voor de bedrijfskritische applicaties niet wil delen met anderen, kan een private cloud geschikt zijn. Daarmee behoud je maximale controle over de locatie en het eigendom van gegevens, waarbij de beschikbaarheid en beveiliging van data zijn gewaarborgd. Het zelf hosten van een applicatie, in plaats van deze af te nemen als een dienst, kan daarnaast kosteneffectiever zijn. Bijvoorbeeld wanneer er veel bandbreedte nodig is en de omgeving statisch van aard is.

AxiansCloud

Op basis van de vraag van onze klanten hebben wij een eigen public cloud dienst ingericht, AxiansCloud genaamd. Deze omgeving is gebaseerd op onze jarenlange ervaring met het implementeren van on-premises infrastructuren en private clouds bij eindgebruikers. Met die achtergrond hebben wij een robuuste en schaalbare cloud ontwikkeld voor maximale betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid. Waarbij je data gegarandeerd in Nederland blijft.

Overstappen naar een volledig cloud gebaseerde IT-omgeving kan niet in één keer, omdat niet alle omgevingen en applicaties hier geschikt voor zijn. Daarbij is het de vraag of een volledige overstap de beste keuze is voor je organisatie. Axians ondersteunt je organisaties bij het ontwikkelen van een cloudstrategie, zodat er een samenhang blijft bestaan tussen de clouddiensten.

Lees meer

IaaS van Axians

Met Infrastructure as a Service (IaaS) van Axians bieden wij je organisatie de mogelijkheid om workloads te laten landen op een infrastructuur in ons eigen datacenter. We garanderen de afgesproken performance en beschikbaarheid en voeren het dagelijks beheer uit. Je organisatie betaalt naar gebruik en grote investeringen vooraf zijn niet nodig. Als de omstandigheden daar om vragen is snel op- en afschalen eenvoudig. Axians is verantwoordelijk voor het complete lifecycle management van de hardware en software op het gebied van compute, storage en hypervisor-software.

IaaS van Axians draait vanuit onze redundant gekoppelde datacenters in Nederland met zeer hoge beschikbaarheid en biedt volledige hardware-redundantie. Het systeem kan applicaties zonder verstoring tussen verschillende devices verplaatsen. Het geautomatiseerd balanceren van resources zorgt voor een optimale inzet van capaciteit en het efficiënt omgaan met piekbelasting.

Wij helpen je graag verder!